Buvusi Čikagos „Bulls“ komandos žvaigždė tvirtino besimeldžiantis dėl 36-erių metų Šiaurės Korėjos vadovo gyvybės ir tvirtina tikintis, jog žinia apie prastą jo sveikatos būklę yra tik gandai.

„Aš tikiuosi, kad žinia apie maršalo Kim Jong Uno sveikatos būklę yra tik gandas. Tikiuosi, kad artimiausiu metu apie tai sužinosiu daugiau“, – TMZ cituoja 58-erių D. Rodmaną.

Buvęs krepšininkas su diktatoriumi susipažino 2013-aisiais, kai pats viešėjo Šiaurės Korėjoje, kur buvo organizuojamos parodomosios buvusių NBA žvaigždžių rungtynės. Dar kartą į šią uždarą Azijos šalį tuo pačiu tikslu D. Rodmanas buvo nuskridęs 2014-aisiais.

Informaciją apie prastą Kim Jong Uno sveikatos būklę pasirodė šią savaitę. Anot CNN, korėjietis „po operacijos yra rimtame pavojuje“. Pranešta, kad jam buvo atlikta širdies ir kraujagyslių sistemos operacija.

Spėliones dėl Kim Jong Uno sveikatos būklės sukėlė faktas, kad diktatorius balandžio 15-ąją nedalyvavo renginyje, skirtame buvusio šalies vadovo Kim Il Sungo atminimui. Netrukus pasirodė naujienos apie atliktą operaciją.

Paskutinį sykį D. Rodmanas Šiaurės Korėjoje lankėsi 2017-aisiais, o grįžęs viešai paskelbė, kad Kim Jong Unas yra geras jo draugas.

„Dar daug dalykų nenuveikta JAV ir Šiaurės Korėjos tarpusavio santykiuose. Jeigu Kimas tikrai jaučiasi blogai, aš meldžiuosi dėl greito jo pasveikimo. Tikiuosi, kad abu mano draugai – Donaldas Trumpas ir maršalas Kimas gali toliau pratęsti taikaus bendradarbiavimo sėkmę“, – TMZ dėstė D. Rodmanas.

Kim Jong Uno sveikata pastaraisiais mėnesiais suprastėjo dėl intensyvaus rūkymo, antsvorio ir didelės įtampos, rašo „Daily NK“, kurį daugiausiai ruošia perbėgėliai iš Šiaurės Korėjos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)