Paskutinėse savo karjeros rungtynėse tuomet 37-erių „Black Mamba“ pelnė 60 taškų ir padėjo Los Andželo „Lakers“ komandai dvikovoje su Jutos „Jazz“ triumfuoti 101:96.

Sakysite tobulas atsisveikinimas? K. Bryantui – nelabai. Anot jo, tobula pabaiga būtų buvusi su čempiono titulu. Tokia kaip Michaelui Jordanui su Čikagos „Bulls“ 1998 metais, net jeigu pastarasis dar trumpam grįžo į lygą apsivilkęs Vašingtono „Wizards“ marškinėlius.

K. Bryantas niekuomet nekalbėjo, kad nori būti kaip M. Jordanas ir net jį aplenkti. Visų laikų rezultatyviausių žaidėjų sąraše K. Bryantui pavyko aplenkti krepšinio legendą, o su penkiais titulais – priartėti prie jos.

Balandžio 14 dieną K. Bryantas norėjo paskutinį kartą parodyti, kodėl jis gali vadintis geriausiu žaidėju nuo M. Jordano laikų. Ir tai jis darė visomis įmanomomis priemonėmis, su ambicija ir krepšinio karštine, kuria jis išsiskyrė iš kitų žaidėjų.

Pirmieji 5 K. Bryanto metimai nepasiekė tikslo, tačiau niekas neabejojo, kad universalumu pasižymintis krepšininkas netrukus pademonstruos savo lygį.

Paskutinį kėlinį sausakimšoje „Staples Center“ arenoje visi jau matė tą K. Bryantą, kuris per du dešimtmečius atnešė daug džiaugsmo ir penkis titulus.

„Black Mamba“ pelnė 17 taškų iš eilės ir pats vienas panaikino dviženklį skirtumą. Paskutinį ketvirtį 18 kartų NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvis surinko 23 taškus iš savo 60-ies. Tai buvo pirmas K. Bryanto mačas su daugiau nei 50 taškų nuo 2009 metų vasario.

Žiūrovai, tarp kurių buvo tokios žvaigždės kaip Jackas Nicholsonas, Davidas Beckhamas, Jay-Z ir kitos, atsistoję plojo „Lakers“ lyderiui. Tą vakarą jau niekam nerūpėjo net tas faktas, kad „Lakers“ sezoną baigė būdama silpniausia Vakarų konferencijos komanda.

Dukart olimpinis čempionas su JAV rinktine dar kartą pademonstravo savo talento didybę: „Stengiausi išeiti, kietai žaisti ir parodyti gerą šou. Man tikrai patiko tai dar kartą pakartoti“.

Su 37 metais jis tapo vyriausiu NBA žaidėju, kuriam pavyko perkopti 50 pelnytų taškų ribą. Jo 60 taškų buvo ne tik sezono asmeninis, bet ir visos lygos sezono rekordas.

Kita statistikos dalis visuomet sulaukdavo daug kritikos K. Bryanto karjeroje. Kad pelnytų 60 taškų, jam prireikė atlikti 50 metimų. Nė vienas krepšininkas nuo 1983-1984 metų sezono nėra tiek metęs iš žaidimo.

Net legendinėse rungtynėse prieš Toronto „Raptors“, kuriose „Black Mamba“ surinko 81 tašką, prireikė 46 metimų iš žaidimo.

Su 50 metimų jis aplenkė ir M. Jordaną, kuriam 1993 metais prireikė 49 metimų, kad pelnytų 64 taškus.

Atsisveikinimo vakarą K. Bryantas atliko tiek metimų neatsitiktinai ir tai jam labai patiko: „Per 20 metų visi rašė, kad turėčiau perduoti daugiau kamuolių. Šią naktį to niekas neprašė, atvirkščiai, reikalavo, kad neatlikčiau jokių perdavimų“.

Paskutinę K. Bryanto dvikovą stebėjęs buvęs jo komandos draugas, kartu tris titulus laimėjęs Shaquille'as O'Nealas su jauduliu kalbėjo: „Tu esi geriausias „Lakers“ žaidėjas istorijoje“. Turint galvoje turtingą Los Andželo ekipos istoriją tai itin aukštas įvertinimas.

Dabartinė NBA žvaigždė LeBronas Jamesas prisipažino, kad „Black Mamba“ jam buvo pavyzdys: „Kai tik atėjau į lygą, norėjau viską daryti kaip Kobe ir dar geriau“. L. Jamesas pats apsivilko „Lakers“ marškinėlius ir labai aiškiai pajuto visą K. Bryanto palikimą komandoje.

Tą legendinį atsisveikinimo vakarą niekas negalvojo apie Los Andželo komandos ateitį. Krepšinio fanams Kobe dar kartą suteikė daug džiaugsmo. Savo kalbą jis baigė garsia citata virtusiais žodžiais: „Ką aš galiu dar pasakyti? Mamba out“.

Kolegos tuomet K. Bryantą apšlakstė šampano purslais, tačiau žvaigždei tai nelabai patiko: „Šampanas atidaromas tada, kai laimimas titulas“. Tipiškas Kobe Bryantas.

NBA žvaigždė ir Los Andželo „Lakers“ komandos legenda 41 metų K. Bryantas ir 13-metė jo dukra Gigi buvo tarp devynių žmonių, žuvusių malūnsparnio avarijoje Kalifornijoje sausį. Penkis kartus NBA čempionas visą savo karjerą vilkėjęs „Lakers“ aprangą, laikomas vienu geriausių visų laikų lygos krepšininku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)