J.J. Polkas paskutinius 7 sezonus praleido Naujajame Orleane, kur ėjo „Pelicans“ administracijos vykdomojo direktoriaus pareigas. Jo pagrindinė užduotis buvo „sutalpinti“ krepšininkų atlyginimus po taip vadinama „algų kepure“.

„Bulls“ su A. Karnišovu viliasi išplėsti klubo administraciją, kuri iki šiol buvo viena mažiausių NBA lygoje.

Įdomu, kad prieš prisidėdamas prie „Pelicans“ klubo 2010-11 metų sezoną, J.J. Polkas profesionaliai žaidė krepšinį Švedijoje, Latvijoje ir Kinijoje.

A. Karnišovas dar oficialiai nebuvo pristatytas kaip „Bulls“ krepšinio operacijų viceprezidentas, tačiau jau ėmėsi darbų, kad suburtų į aukštus tikslus orientuotą personalą.

„Bulls“ ekipa naujo vadovo ieškojo nusprendusi atsisveikinti su krepšinio operacijų viceprezidentu Johnu Paxsonu ir generaliniu vadybininku Garu Formanu, kurie organizacijai kartu vadovavo nuo 2009-ųjų.

A. Karnišovas nuo 2013 metų dirbo Denverio „Nuggets“ klube. Būtent su A. Karnišovu ir klubo krepšinio operacijų vadovu Timu Connelly siejamas „Nuggets“ iškilimas į Vakarų konferencijos favoritų gretas. Kartu su A. Karnišovu Denveryje dirbo ir dar du lietuviai: Tomas Balčetis ir buvęs rinktinės žaidėjas Martynas Pocius.

Kaip viena iš A. Karnišovo stiprybių įvardinta ir gera „uoslė“ žaidėjų rinkoje. Būtent lietuvio pastangų dėka į Denverį atvyko superžvaigžde tapęs serbas Nikola Jokičius, taip pat kanadietis Jamaalas Murray, kiti ryškūs krepšininkai.

1992-ųjų olimpiados bronzos medalininkas be darbo Denveryje vadybos patirtį NBA kaupė Hjustono „Rockets“ administracijoje bei lygos būstinėje Niujorke.

Savo ruožtu „Bulls“ klubas prestižine lygos organizacija yra laikomas nuo Michaelo Jordano laikų. Tiesa, pasitraukus legendiniam gynėjui, Čikagos ekipa nuo 1998-ųjų taip ir liko su tais pačiais iškovotais 6 NBA čempionų titulais.

Paskutinius du sezonus Čikagos ekipa netgi nepateko į atkrintamąsias varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)