Nors NBA rungtynės dėl pandemijos nežaidžiamos jau daugiau nei mėnesį, Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis dėl savo atlygio gali būti ramūs. Lyga ketvirtadienį klubams nurodė, kad žaidėjai iki balandžio 15 d. turi gauti identišką atlyginimą, kuris yra numatytas jų sutartyse.

Ką daryti su atlyginimais tuo metu, kai rungtynės nevyksta, lygos vadovybė ir NBA žaidėjų asociacija diskutavo keletą pastarųjų savaičių. Buvo priimtas žaidėjams palankus sprendimas.

Paskutinės NBA rungtynės buvo sužaistos kovo 11-ąją, būtent tada paaiškėjo, kad Jutos „Jazz“ vidurio puolėjas Rudy Gobertas yra užsikrėtęs koronavirusu. Čempionatą buvo nuspręsta stabdyti akimirksniu. Vėliau tarp lygos žaidėjų buvo diagnozuota ir daugiau koronaviruso atvejų.

Pagal ankstesnį kalendorių NBA reguliarusis sezonas turėjo pasibaigti balandžio 15-ąją, o po trijų dienų prasidėti atkrintamosios varžybos.

Visgi kovo 11-ąją sustabdžius turnyrą, liko nesužaistos paskutinės 259 reguliariojo sezono rungtynės. NBA komisaras Adamas Silveris kiek anksčiau šią savaitę viešai pažymėjo, kad kol kas nėra apsispręsta dėl to, ar pirmenybės bus atnaujintos ir kada tai galėtų būti padaryta.

Dabar aišku tiek, kad iki gegužės turnyras atnaujintas nebus. O tai reiškia, kad NBA žaidėjai nerungtyniaus jau antrą mėnesį. Neabejotina, kad šis faktas iššauks naujas diskusijas dėl žaidėjų atlyginimų. Ir, kaip pažymi „The Denver Post“, šiuo atveju į krepšininkų atlyginimus jau gali būti pažvelgta kitaip.

„Force Majeure“ situacija NBA kolektyvinėje sutartyje numato, kad žaidėjai gali prarasti po 1,08 proc. savo metinio atlyginimo už kiekvienas atšauktas rungtynes.

Memfio „Grizzlies“ atstovaujantis J. Valančiūnas per 2019-2020 m. sezoną turėtų uždirbti 16 mln. JAV dolerių neatskaičius mokesčių. Indianos „Pacers“ klubui priklausantis D. Sabonio alga per sezoną neatskaičius mokesčių – 3,5 mln. JAV dolerių. Tiesa, jau kitą sezoną „Pacers“ aukštaūgio atlyginimas pagal sutartį šoktels iki 17 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)