Autoritetingas ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowski pranešė, kad lietuviui per darbo pokalbius pavyko įtikinti Čikagos „Bulls“ klubo savininkus ir jis taps vienu iš įtakingiausių žmonių šioje legendinėje lygos organizacijoje.

Anot ESPN pranešimo, 48-erių A. Karnišovui bus patikėtos prestižinės krepšinio operacijų viceprezidento pareigos ir lietuvis klube atliks pačius svarbiausius sprendimus.


Jam bus patikėta užduotis surasti ir naują generalinį „Bulls“ vadybininką, perrikiuoti visą klubo vadovybės ofiso sudėtį.

Abiejų pusių parašai ant ilgametės sutarties turėtų būti sudėti artimiausiu metu.

Dar vakar buvo skelbiama, kad lietuvis darbo pokalbių metu Čikagoje paliko „stiprų įspūdį“ ir yra pagrindinis kandidatas į siūlomą poziciją.

Anot ESPN, pirmąjį darbo pokalbį A. Karnišovas turėjo su pačiu „Bulls“ prezidentu Michaelu Reinsdorfu, vadovavusiu paieškoms. Kitą dieną M. Reinsdorfas pristatė lietuvį savo tėvui Jerry, kuris, po papildomų diskusijų, ir davė „palaiminimą“ pasamdyti A. Karnišovą.

Paskutinėmis dienomis „Bulls“ dėl laisvos darbo pozicijos taip pat bendravo su buvusiu Atlantos „Hawks“ generaliniu vadybininku Wesy Wilcoxu, buvusiu vienu iš „Pelicans“ Danny Ferry bei su buvusiu Filadelfijos „76ers“ prezidentu Bryanu Colangelo. Kandidatų sąraše buvo ir Jutos „Jazz“ generalinis vadybininkas Justinas Zanikas.

„Bulls“ ekipa naujo vadovo ieškojo nusprendusi atsisveikinti su krepšinio operacijų viceprezidentu Johnu Paxsonu ir generaliniu vadybininku Garu Formanu, kurie organizacijai kartu vadovavo nuo 2009-ųjų.

A. Karnišovas nuo 2013 metų dirbo Denverio „Nuggets“ klube. Būtent su A. Karnišovu ir klubo krepšinio operacijų vadovu Timu Connelly siejamas „Nuggets“ iškilimas į Vakarų konferencijos favoritų gretas. Kartu su A. Karnišovu Denveryje dirbo ir dar du lietuviai: Tomas Balčetis ir buvęs rinktinės žaidėjas Martynas Pocius.

Kaip viena iš A. Karnišovo stiprybių įvardinta ir gera „uoslė“ žaidėjų rinkoje. Būtent lietuvio pastangų dėka į Denverį atvyko superžvaigžde tapęs serbas Nikola Jokičius, taip pat kanadietis Jamaalas Murray, kiti ryškūs krepšininkai.

1992-ųjų olimpiados bronzos medalininkas be darbo Denveryje vadybos patirtį NBA kaupė Hjustono „Rockets“ administracijoje bei lygos būstinėje Niujorke.

Savo ruožtu „Bulls“ klubas prestižine lygos organizacija yra laikomas nuo Michaelo Jordano laikų. Tiesa, pasitraukus legendiniam gynėjui, Čikagos ekipa nuo 1998-ųjų taip ir liko su tais pačiais iškovotais 6 NBA čempionų titulais.

Paskutinius du sezonus Čikagos ekipa netgi nepateko į atkrintamąsias varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)