2005 metų NBA naujokų biržoje 40-uoju šaukimu pasirinktas M. Ellisas septynis pirmus karjeros sezonus gynė „Golden State Warriors“ garbę ir buvo šios ekipos žvaigžde.

Gynėjas devynis kartus per karjerą pasiekė 40 pelnytų taškų ribą, 2007 metais buvo pripažintas labiausiai patobulėjusiu lygos žaidėju, o 2009-2010 metų sezone fiksavo 25,5 taško vidurkį.

Po šio sezono Oklando ekipą nusipirko Joe Lacobas, kuris Vakarų pakrantėje iškart įnešė naujų vėjų: pakeitė klubo aprangas, atleido trenerį Doną Nelsoną ir pareikalavo tritaškiais paremtos žaidimo filosofijos.

2011-2012 metų sezone M. Ellisas buvo „Warriors“ lyderis, per mačą vidutiniškai rinkęs po 21,9 taško bei po 6 rezultatyvius perdavimus, tačiau po sezono atletą buvo nutarta iškeisti.

Oklando komanda savo lyderį išsiuntė į Milvokio „Bucks“ mainais už Andrew Bogutą, o savo ateitį nusprendė sieti su Stephenu Curry, kuriam 2011-2012 metų sezonas buvo sunkiausias karjeroje.

2009 metais NBA duris pravėrusį snaiperį minėtame sezone kamavo čiurnos ir pėdos traumos, todėl jis sužaidė tik 26 mačus, per kuriuos vidutiniškai rinko po 14,7 taško ir po 5,3 rezultatyvaus perdavimo.

2012 metų NBA tarpsezonį prisiminęs M. Ellisas teigė, jog tuomet „Warriors“ sirgaliai nesuprato, kodėl išmainomas yra jis, o ne S. Curry.

„Žmonės Oklande buvo nusivylę. Kito sezono pradžioje jie netgi nušvilpė „Warriors“ savininką. Dauguma sirgalių norėjo, kad komanda išmainytų ne mane, o Curry“, – sakė M. Ellisas.

Pats S. Curry, kuris už M. Ellisą yra 2 metais jaunesnis, anksčiau yra užsiminęs, jog už savo proveržį, įvykusį tais pačiais 2012 metais jis yra dėkingas būtent buvusiam bendraklubiui.

M. Ellisas supranta, ką triskart NBA čempionas ir dukart sezono MVP turi galvoje.

„Kai buvau iškeistas, supratau, kad sirgalių reakcijos gali netinkamai paveikti patį Stepheną. Paskambinau ir pasakiau, kad jam nereikia dėl to nerimauti. Reikia tiesiog toliau sunkiai dirbti.

Pasakiau Stephenui, kad kreipti dėmesio į kritikus neverta, o jis yra puikioje situacijoje, nes „Warriors“ tapo jo komanda. Pažadėjau, kad visi sirgaliai netrukus jį dievins“, – pasakojo M. Ellisas.

Taip ir nutiko. S. Curry tapo superžvaigžde, o M. Elliso karjera tęsėsi iki 2017-ųjų. Palikęs Oklandą, gynėjas po du sezonus sužaidė „Bucks“, Dalaso „Mavericks“ ir Indianos „Pacers“ komandose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)