Tinklalapis Krepšinis.lt pateikia po du pagrindinius kandidatus laimėti kiekvieną iš individualių NBA sezono apdovanojimų.

Naudingiausias sezono žaidėjas

Giannis Antetokounmpo ir LeBronas Jamesas

Giannis Antetokounmpo arba LeBronas Jamesas

LeBronas prieš kelias savaites pareiškė, jog MVP apdovanojimas jam nė kiek nerūpi, tačiau sunku ginčytis su tuo, jog veteranas laimėti šį trofėjų penktą kartą karjeroje nusipelnė. Šį sezoną 35-erių krepšininkas per rungtynes vidutiniškai rinko po 25,7 taško, po 7,9 atkovoto kamuolio bei po 10,6 rezultatyvaus perdavimo, o jo vedama Los Andželo „Lakers“ ekipa Vakaruose lygių sau nesutiko.

Tiesa, pagal iškovotas pergales iki sezono sustabdymo geriausia komanda lygoje buvo Milvokio „Bucks“, o jos lyderio Giannio statistika buvo dar įspūdingesnė – vidutiniškai po 29,6 taško, po 13,6 atkovoto kamuolio bei po 5,8 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes. Vis dėlto renkant MVP daug kas gali prisiminti paskutinę „Bucks“ ir „Lakers“ tarpusavio akistatą, kurioje Jamesas graiką pranoko visa galva bei nukalė pergalę savo komandai.

Taip, Los Andželo klubas turi Anthony Davisą, tačiau LeBrono įtaka „Lakers“ žaidimui yra milžiniška – triskart NBA čempionas yra daugiausiai taškų (savo metimais ir rezultatyviais perdavimais) sukuriantis lygos krepšininkas.

Metų naujokas

Zionas Williamsonas ir Ja Morantas

Ja Morantas arba Zionas Williamsonas

Zionas Williamsonas šį sezoną atgaivino Naujojo Orleano „Pelicans“ atkrintamųjų varžybų viltis ir tapo pirmuoju naujoku nuo Michaelo Jordano, pelniusiu bent 20 taškų pirmose 16-oje iš 20-ies savo rungtynių NBA. Vis dėlto pirmasis naujokų biržos šaukimas dėl kelio traumos praleido pirmąsias 44 sezono rungtynes, o dėl šios priežasties gerokai daugiau šansų laimėti apdovanojimą turi ne jis.

Antruoju šaukimu pernai biržoje pašauktas Ja Morantas greitai tapo Memfio „Grizzlies“ lyderiu bei leido šiai komandai žaisti atkrintamųjų ritmu taip nustebinant daugelį „grizlius“ nurašiusių ekspertų. 20-metis įžaidėjas debiutiniame sezone per mačą vidutiniškai rinko po 17,6 taško, po 3,5 atkovoto kamuolio ir po 6,9 rezultatyvaus perdavimo.

Z. Williamso statistika, pademonstruota per 19 rungtynių, siekė 23,6 pelnyto taško, 6,8 atkovoto kamuolio bei 2,2 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Geriausiai besiginantis žaidėjas

Giannis Antetokounmpo ir Anthony Davisas

Giannis Antetokounmpo arba Anthony Davisas

„Bucks“ šį sezoną demonstravo dominuojančią gynybą, o jos lyderis buvo pagrindine to priežastimi. Graikas dėl savo ūgio, greičio bei atletiškumo yra pajėgus gintis prieš visų pozicijų žaidėjus ir nors šiemet jis rinko mažiau blokų nei ankstesniais sezonais, žaisdami prieš jį oponentai krepšį atakavo tik 41,8 procento taiklumu, o tai yra geriausias rezultatas lygoje.

Tiesa, savų argumentų turi ir Los Andželo „Lakers“ žvaigždė. Jam esant aikštelėje varžovai taip pat demonstruoja vieną žemiausių pataikymo procentų lygoje, o be to aukštaūgis dar yra vienas lygos lyderių pagal blokus – blokuodamas po 2,4 metimų per rungtynes jis nusileido tik Hassanui Whiteside'ui bei Brookui Lopezui.

Geriausias šeštasis žaidėjas

Lou Williamsas ir Dennisas Schroderis

Dennisas Schroderis arba Lou Williamsas

Oklahomos „Thunder“ yra bene labiausiai šį sezoną nustebinusi NBA komanda. Net ir praradusi dvi ryškiausias žvaigždes Paulą George'ą bei Russellą Westbrooką, ekipa liko Vakarų konferencijos elite ir sustabdžius sezoną užėmė penktąją vietą. To priežastys – Chriso Paulo lyderystė, greitas Shai Gilgeouso-Alexanderio tobulėjimas bei Denniso Schroderio indėlis nuo suolo.

Vokietis buvo geriausią statistiką lygoje demonstravęs atsarginis – vidutiniškai 19 taškų, 3,7 atkovoto kamuolio bei 4,1 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes. Pagrindinis „Thunder“ atstovo konkurentas – šio apdovanojimo rekordininkas Lou Williamsas. Tris kartus geriausiu NBA atsarginiu jau pripažintas gynėjas šiemet per rungtynes vidutiniškai rinko po 18,7 taško, po 3,1 atkovoto kamuolio bei po 5,7 rezultatyvaus perdavimo.

Metų treneris

Nickas Nurse'as arba Mike'as Budenholzeris

Nickas Nurse'as

Kalbant apie labiausiai nustebinusiais komandas negalima nepaminėti Toronto „Raptors“. Kawhi Leonardą vasarą praradę NBA čempionai taip pat nedingo iš elito bei sustabdžius sezoną Rytų konferencijoje užėmė antrąją vietą. Tai yra didelis trenerio Nicko Nurse'o nuopelnas, dėl kurio 52-ejų specialistas rinkimuose konkurencijos ko gero beveik neturės.

Sunku pasiginčyti ir su tuo, jog trečią kartą šio apdovanojimo nusipelnė ir „Bucks“ vairininkas Mike'as Budenholzeris. Pernai apdovanojimą laimėjusio trenerio komanda šį sezoną buvo dar sunkiau sustabdoma ir žaidė arti rekordinio „Golden State Warriors“ 73 pergalių sezono ritmo.

Brandonas Ingramas ir Bamas Adebayo

Labiausiai patobulėjęs žaidėjas

Brandonas Ingramas arba Bamas Adebayo

Abu šie krepšininkai šiemet debiutavo NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, o link to ilgiau ėjo pagaliau lūkesčius pateisinęs Brandonas Ingramas. Tris sezonus „Lakers“ garbę gynęs 22-ejų puolėjas praėjusį sezoną per mačą vidutiniškai rinko po 18,3 taško, po 5,1 atkovoto kamuolio ir po 3 rezultatyvius perdavimus, o šį sezoną „Pelicans“ klube jo rodikliai šoktelėjo iki 24,3 taško, 6,2 atkovoto kamuolio ir 4,3 rezultatyvaus perdavimo per susitikimą.

Du pirmuosius karjeros sezonus Majamio „Heat“ atsarginiu vidurio puolėju buvęs Bamas Adebayo sužibėjo po Hassano Whiteside'o išvykimo išaugus jo minučių aikštelėje skaičiui. Jei praėjusį sezoną centras per mačą vidutiniškai žaidė po 23 minutes ir rinko po 8,9 taško, 7,3 atkovoto kamuolio bei po 1,9 rezultatyvaus perdavimo, tai šį sezoną 22-ejų atletas per 34 minutes vidutiniškai rinko po 16,2 taško, po 10,5 atkovoto kamuolio bei po 5,1 rezultatyvaus perdavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)