Bet lygos vadovas negalvoja apie liūdniausią finišą, kad pirmenybės galėtų būti visiškai atšauktos neišaiškint čempionų.

Anot jo, dabartinė situacija gali lemti visišką NBA kalendoriaus pertvarkymą.

Jis ir 30 klubo vadovų svarsto kelias galimybes, kaip galėtų tęstis NBA sezonas, jei tik tam bus uždegta žalia šviesa.

Kai žvelgiu į visus galimus scenarijus, mes lygą galėtume atnaujinti palaipsniui, o pirmas žingsnis nebūtų rungtynės su tūkstančiais žiūrovų arenose.
Adamas Silveris

„Kokių mums sąlygų reikia, kad būtų galima atnaujinti lygą? Aš sakyčiau, žiūriu į tris skirtingus dalykus.

Vienas dalykas, kada mes galėtume vėl grįžti į arenas, kuriose krepšinį stebi 19 000 sirgalių.

Kitas dalykas, atnaujinti rungtynes be žiūrovų, bet ką tai reikštų? Grupė žaidėjų, greta jų komandų personalas, juos turėtų patikrinti medikai ir sveikatos apsaugos specialistai, kurie pasakytų, kad žaisti yra saugu.

Svarstome dar vieną galimybę. Turime ištirti, ar krepšininkams bus tinkamos sąlygos dalyvauti rungtynėse ir žaisti vienas prieš kitą? Ar galėsime jiems atlikti testus, karantinuoti ir izoliuoti, o po to leisti žaisti vienas prieš kitą?“ – interviu ESPN metu teigė A. Silveris.

Anot lygos vadovo, NBA lygoje dirba apie 55 tūkstančiai žmonių įskaitant ir rungtynių dienos arenų ir klubų personalą.

Esminis klausimas – kaip atkurti NBA ekonomiką?

„Kai žvelgiu į visus galimus scenarijus, mes lygą galėtume atnaujinti palaipsniui, o pirmas žingsnis nebūtų rungtynės su tūkstančiais žiūrovų arenose“, – svarstė A. Silveris.

Anot jo, net 99 proc. NBA gerbėjų lygą seka įvairiose žiniasklaidos ir socialinių medijų platformose.

Ir tik 1 proc. sirgalių ateina į arenas rungtynes stebėti gyvai.

„Galbūt pasitelkdami naujausias technologijas galėtume arenose sukurti virtualią sirgalių auditoriją, kuri galėtų gyvai reaguoti į žaidimą ant parketo“, – drąsias mintis dėstė A. Silveris.

„Esu optimistas, toks mano būdas, ir noriu tikėti, kad sugebėsime išgelbėti dalį porcijos šio sezono“, – vylėsi lygos bosas.

Atlantos „Hawks“ klubo vadovas Steve'as Kooninas pateikė idėją pereiti nuo spalio – birželio mėnesiais trunkančio sezono prie gruodžio – rugpjūčio kalendoriaus.

Lygos vadovas teigė, kad tokia idėja yra reali.

„Galbūt. Tai yra dalykai, apie kuriuos mes visada kalbame. Tradiciniai pokalbiai su televizijomis nuo mano vadovavimo lygai pradžios iki dabar labai pasikeitė, nes šiuo metu patogiausias laikas televizijoms yra visai kitoks, sirgaliai galimybę žiūrėti TV turi visur“, – teigė A. Silveris.

Pasaulį krečiant pandemijai NBA savininkai ir klubų vadovai teigia, kad realiausias scenarijus pratęsti pirmenybes yra vasarą. Dėl koronaviruso protrūkio pirmas lygos sprendimas buvo nutraukti sezoną 30-čiai dienų, iki balandžio 11 dienos.

JAV sekmadienio naktį paskelbė rekomendaciją nevykdyti jokių renginių, o artimiausias 8 savaites susibūrimai neturėtų viršyti daugiau nei 50 žmonių skaičiaus.

NBA vadovybė dar nepateikė jokių gairių komandoms, kada bus atnaujintas čempionatas. Nuo ketinimo žaisti be žiūrovų lyga po teigiamo Jutos „Jazz“ vidurio puolėjo Rudy Goberto testo kovo 12-ąją nusprendė stabdyti sezoną. Reaguodami į situaciją šalyje klubai ruošiasi ilgai pertraukai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)