Remiantis ekspertų įžvalgomis ir lėtu JAV atsaku į viruso plitimą taip pat baiminamasi, kad šis sezonas apskritai nebus pabaigtas, rašo ESPN.

JAV sekmadienio naktį paskelbė rekomendaciją nevykdyti jokių renginių, o artimiausias 8 savaites susibūrimai neturėtų viršyti daugiau nei 50 žmonių skaičiaus.

NBA vadovybė dar nepateikė jokių gairių komandoms, kada bus atnaujintas čempionatas. Nuo ketinimo žaisti be žiūrovų lyga po teigiamo Jutos „Jazz“ vidurio puolėjo Rudy Goberto testo praėjusį ketvirtadienį nusprendė stabdyti sezoną.

Reaguodami į situaciją šalyje klubai ruošiasi ilgai pertraukai.

ESPN teigia, kad NBA turi numačiusi tris scenarijus: dėl finansinės naštos paskelbti sezoną baigtu, atnaujinti sezoną be žiūrovų arba žaisti atkrintamąsias varžybas su fanais.

Šiuo metu realiausias scenarijus yra pratęsti rungtynes be sirgalių, o komandoms yra duotas nurodymas rezervuoti arenas rugpjūtį atkrintamosioms varžyboms.

Tiesa, šis scenarijus kertasi su FIBA organizuojamais renginiais. Pirmiausia su olimpinės atrankos turnyrais, kurie numatomi birželio pabaigoje.

Lietuvos rinktinė dėl kelialapio į Tokijo olimpiadą kovos Kaune birželio 23-28 dienomis, tad NBA pirmenybių pratęsimas vasarą galėtų reikšti, kad nei Jonas Valančiūnas, nei Domantas Sabonis nacionalinei ekipai padėti negalės.

Kita vertus, pati Tokijo olimpiada numatyta vykdyti liepos 24 - rugpjūčio 9 dienomis. Kol kas organizatoriai tvirtai pasiryžę nekeisti planų.

NBA komisaras Adamas Silveris drąsina būti atviriems ir eksperimentuoti visose srityse – sudarant tvarkaraštį, rezervuojant arenas ir televizijos laikus.

Priminsime, kad COVID-19 testai taip pat buvo teigiami dar dviejų NBA žaidėjų – Donovanui Mitchellui iš „Jazz“ ir Detroito „Pistons“ puolėjui Christianui Woodui.

Kaip koronavirusas koreguoja 2020 metų sporto renginius:

RenginysStatusasData
OlimpiadaPlanuojama vykdyti07.24-08.09
Europos futbolo čempionatasPaaiškės 03.1706.12-07.12
UEFA Čempionų lygaAtidėta pagal situacijąIki 05.30
Anglijos „Premier“ lygaSustabdyta iki 04.04Iki 05.17
Ispanijos „La Liga“Sustabdyta iki 03.26Iki 05.24
EurolygaAtidėta iki 04.11Iki 05.25
"Betsafe-LKL" lygaPaskelbta pasibaigusi
NBA lygaSustabdyta iki 04.13Iki 06.21
Olimpinės atrankos turnyras KaunePlanuojama vykdyti06.23-06.28

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)