R. Goberto teigiamas koronaviruso testas buvo nustatytas Oklahomoje trečiadienį, dėl ko buvo nukeltos „Jazz“ rungtynės su „Thunder“ prieš pat šioms prasidedant. Ketvirtadienį NBA ėmėsi griežtų priemonių ir sustabdė sezoną mažiausiai mėnesiui.

Iš „Jazz“ žaidėjų koronavirusu taip pat susirgo Donovanas Mitchellas.

Priminsime, kad pirmadienį R. Gobertas pasišaipė iš NBA išleistų taisyklių žiniasklaidos atstovams laikytis tam tikro atstumo nuo žaidėjų. Prancūzas demonstratyviai rankomis apčiupinėjo visus ant stalo spaudos konferencijoje stovėjusius mikrofonus bei įrašymo įrenginius. „Jazz“ žaidėjai teigė, kad panašiai lengvabūdiškai jis elgėsi ir rūbinėje.


Pirmuosius ligos simptomus vidurio puolėjas pajuto antradienį ir jo dalyvavimas rungtynėse su „Thunder“ buvo abejotinas. Jis nėjo su komanda į apšilimą prieš dvikovą ir tikėjosi žaisti, jei „COVID-19“ testas būtų neigiamas.

Prieš pat prasidedant rungtynėms atskriejusi naujiena privertė imtis skubių priemonių – jos buvo atšauktos, kad nebūtų rizikos kitiems žaidėjams. R. Goberto komandos draugai 14 dienų liks karantine, praneša klubo atstovai.

Nė vienas žaidėjas iš komandų, su kuriomis „Jazz“ žaidė praėjusius dvi savaites – „Wizards“, „Cavaliers“, „Knicks“, „Celtics“, „Pistons“ ir „Raptors“ – nepajuto koronaviruso simptomų. Kai kurios tų komandų pranešė planuojančios žaidėjus kuriam laikui izoliuoti.

Pirmajame viešame įraše R. Gobertas padėkojo už žmonių rūpestį ir palaikymą: „Po diagnozės mane lankė daug emocijų, daugiausiai baimė ir sąmyšis. Pirmiausiai norėčiau viešai atsiprašyti žmonių, kuriuos galbūt pastačiau į pavojų. Tuo metu nežinojau, kad galiu būti užsikrėtęs. Buvau neatsakingas ir tam nėra jokio pateisinimo. Tikiuosi mano istorija pasitarnaus kaip įspėjimas ir privers visus rimtai priimti gresiantį pavojų. Padarysiu viską, ką galiu, kad šviesčiau ir galimai užkirsčiau kelią viruso plitimui. Manimi rūpinasi ir aš sveikstu. Ačiū už palaikymą. Laikykitės visų rekomendacijų, kad liktumėte sveiki“.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)