Koronavirusas buvo nustatytas Jutos „Jazz“ komandos vidurio puolėjui, prancūzui Rudy Gobertui prieš išvykos rungtynes Oklahomoje su „Thunder“ ekipa. Lyga praneša, kad tuo metu žaidėjo arenoje nebuvo.

NBA praneša sustadžiusi likusias trečiadienio nakties rungtynes, tačiau konkrečiai nepraneša, ar bus nutrauktas visas sezonas.

„NBA atšaukė artimiausias šio vakaro rungtynes iki kito lygos pranešimo.

Reaguodama į koronaviruso pandemiją, šio vakaro rungtynes sustabdžiusi lyga nustatys tolimesnius žingsnius“, – skelbiama lygos pranešime.

Tikimasi, kad lyga kartu su klubais sprendimą dėl artimiausių veiksmų ketina priimti po ketvirtadienio pasitarimo su valstijų gubernatorių tarybos atstovais.

Trečiadienį vakare NBA lygoje iki atšauktų rungtynių Oklahomoje buvo sužaisti 4 susitikimai Filadelfijoje, Atlantoje, Majamyje ir Dalase.

ESPN skelbia, kad R. Gobertas trečiadienį nebuvo Oklahomos arenoje, tačiau ruošėsi rungtynėms, jei jo koronaviruso testas būtų buvęs neigiamas.

Krepšininkai ant „Chesapeake Energy“ arenos darė apšilimą, kai jiems buvo liepta grįžti į rūbines.

Maždaug po pusvalandžio sirgaliams arenos pranešėjas paskelbė, kad mačas perkeliamas „dėl nenumatytų aplinkybių“.

„Thunder“ krepšininkams buvo leista išvykti, tačiau Jutos komanda dar tris valandas buvo priversta likti Oklahomos arenoje. Pranešama, kad Jutos klubas turės suderinti savo veiksmus su Oklahomos visuomenės sveikatos organizacijomis, kad galėtų grįžti į Jutos miestą.

Anot ESPN, komandoms, kurios per paskutines 10 dienų žaidė su „Jazz“, bus atliktas karantinas. Į šį ekipų sąrašą patenka Klivlando „Cavaliers“, Niujorko „Knicks, Bostono „Celtics“, Detroito „Pistons“ ir Toronto „Raptors“.

Mačas Dalase buvo paskutinis trečiadienį vakare, vėliau nukelti susitikimai Oklahomoje bei Sakramente. Čia sustikime tarp „Kings“ ir „Pelicans“ turėjo teisėjauti vienas arbitrų, kuris pirmadienį dirbo Jutos „Jazz“ ir Toronto „Raptors“ mačo metu. Paskutinėse rungtynėse R. Gobertas žaidė 32 minutes bei pelnė 6 taškus.

Po trečiadienio rungtynių Dalase, kur „Mavericks“ 113:97 įveikė Denverio „Nuggets“, šeimininkų klubo savininkas Markas Cubanas teigė likęs sukrėstas, kai sužinojo, kad NBA sezonas yra stabdomas.

„Tai beprotiška, tai negali būti tiesa. Turiu omenyje, kad tai atrodė neįmanoma. Panašu į kino filmą, bet ne realybę“, – stebėjosi „Mavericks“ vadovas.

Vėliau jis pridūrė, kad nėra ekspertas šioje srityje ir pasitiki NBA vadovo Adamo Silverio sprendimais.

„Aš pasitikiu Adamu (Silveriu). Žinote ką? Tai tikrai nėra apie krepšinį ir pinigus. Kai tai nutinka, tu galvoji apie žaidėjus ir jų šeimas. Norite būti tikras, kad elgiatės teisingai.

Dabar tai daug asmeniškiau. Jūs matėte, kas vyksta kitose šalyse, tačiau buvo suvokimas, kad tai vyksta kažkur toli, o ne čia.

Kai tai nutinka visiškai arti ir galbūt keli krepšininkai jau yra užsikrėtę, tai pribloškia“, – pridūrė „Mavericks“ klubo bosas.

Anot jo, „Mavericks“ tęs treniruotes, tačiau žaidėjams nurodyta, kad šie neturėtų kontakto su žmonėmis iš kitų regionų.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)