Nepaisant to, kad „Pacers“ pirmavo didesnę rungtynių dalį, likus žaisti 3 min. 14 sek. svečiai atsiliko 104:109. Per likusį laiką aikštės šeimininkai nesugebėjo pelnyti taškų, o pergalingus paskutinius 6 taškus surinko „Pacers“ žvaigždė Victoras Oladipo.

D. Sabonis per 41 min. pelnė 20 taškų (8/13 metimai, 3/4 baudos), atkovojo 17 kamuolių, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį, blokavo metimą.

Tai buvo 50-asis lietuvio dvigubas dublis šį sezoną. Jis pagerino klubo dvigubų dublių per vieną sezoną rekordą, kurio autoriumi iki šiol buvo Troy Murphy. Pastarasis per 2008-2009 metų sezoną buvo surinkęs 49 dvigubus dublius.

Su 94 dvigubais dubliais iš viso D. Sabonis „Pacers“ istorijoje sparčiai artėja prie T. Murphy (103) ir Roy Hibberto (108). Daugiausiai dvigubų dublių klubo istorijoje iš viso yra surinkęs Jermaine'as O’Nealas – 243. Kiek mažiau – Dale'as Davisas (164) ir Herbas Williamsas (151). Turint galvoje, kad D. Sabonis su „Pacers“ turi ilgametį kontraktą, gali būti, kad šio sąrašo viršūnėje ateityje atsidurs ir lietuvis.

Su tokiu produktyvumu D. Sabonis šį sezoną užsitarnavo NBA „Visų žvaigždžių“ žaidėjo statusą. Jis vidutiniškai per rungtynes pelno 18,3 taško, atkovoja 12,5 kamuolio ir atlieka 5 rezultatyvius perdavimus. Tokiais skaičiais gali pasigirti vos 8 žaidėjai NBA istorijoje, įskaitant ir kandidatą į MVP titulą Giannį Antetokounmpo.

Dalaso komandoje Luka Dončičius pelnė 36 taškus, atkovojo 10 kamuolių ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Tačiau jaunasis slovėnas piktinosi teisėjų darbu po pralaimėjimo. Paprastai į spaudos konferenciją po dušo einantis krepšininkas šįkart į susitikimą su žurnalistais patraukė iš karto iš aikštės.

„Varžovai kelis kartus trenkė man per veidą ir tai turėjo būti pražanga, – skundėsi L. Dončičius. – Jie turėtų į tai atkreipti dėmesį. Maniau taisyklės yra tokios, kad jei suduoda per veidą, teisėjai turi pažiūrėti, ar tai nesportinė pražanga? Man trenkė per veidą tris kartus. Dukart tai nebuvo pražanga“.

Po vieno tokio incidento L. Dončičius buvo patikrintas rentgeno aparatu, ar jam neskilo žandikaulis.

Timas Hardaway Jr. aikštės šeimininkams pelnė 30 taškų, tačiau „Mavericks“ komanda šioje dvikovoje neturėjo ilgo atsarginių suolo – tik 10 žaidėjų galėjo žaisti, kitiems iškritus dėl ligų ir traumų.

Itin nesisekė Kristapui Porzingiui, kuris pataikė tik 3 metimus iš 17 ir iš viso pelnė 9 taškus.

„Neturėjau daug laisvų metimų. Turime pripažinti, kad varžovai šiose rungtynėse pasirodė geriau, tačiau mes taip pat nepataikėme ir turėdami geras progas“, – sakė jis, pridūręs kad tai buvo itin fiziškai kieta dvikova.

Latvis vasarį Indianapolyje vykusioje tarpusavio dvikovoje buvo pelnęs 38 taškus, o „Mavericks“ tuomet triumfavo 112:103 žaisdamas be susižeidusio L. Dončičiaus.

„Paskutinėse rungtynėse K. Porzingis žudė mus žaisdamas derinį du prieš du. Šįkart mes keitėmės. Treneris į tai atkreipė dėmesį ir mes stengėmės šį varžovų privalumą eliminuoti“, – sakė D. Sabonis.

Kitas rungtynes „Mavericks“ žais išvykoje su San Antonio „Spurs“ antradienį, o „Pacers“ antradienį namie susigrums su Bostono „Celtics“.

„Mavericks“: Luka Dončičius 36 (10 atk.k., 8 rez.p.), Timas Hardaway Jr. 30, Justinas Jacksonas 11, Kristapas Porzingis 9.

Pacers“: Domantas Sabonis 20 (17 atk.k.), Mylesas Turneris (13 atk.k.), T.J. Warrenas ir Victoras Oladipo po 16, Justinas Holiday 14, T.J. McConnellas 12.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)