Sužaidus kiek daugiau nei keturias pirmojo kėlinuko minutes svečių iš Memfio puolimą pažadino 7 be atsako „Hawks“ pelnytų taškų seriją dvitaškiu nutraukęs Jonas Valančiūnas. Dar vienas rezultatyvus šeimininkų išpuolis privertė „Grizzlies“ strategą Taylorą Jenkinsą prašyti jau antrosios pertraukėlės.

Iki ketvirčio pabaigos likus daugiau nei pusei žaidybinio Jenkinso auklėtiniai tebuvo pataikę vos 1 iš 12 metimų iš žaidimo, tačiau Memfio startinis vidurio puolėjas iš Utenos jau buvo užfiksavęs stulbinančią statistiką – per keturias su puse minutės JV spėjo atkovoti net 8 kamuolius.

Nors „Hawks“ pakiliai pradėjo rungtynes ir flirtavo su dviženkle persvara, atsaku į Atlantos komandos puolimą tapo Valančiūno ir Josho Jacksono tritaškiai, o iki ketvirčio pabaigos svečiai iš Tenesio sugebėjo persverti rezultatą savo naudai.

Antrajame ketvirtyje inicatyvos ėmėsi Memfio komandos atsarginiai krepšininkai. Sėkmingi Jacksono, Gorgui Diengo ir Tyuso Joneso žaidimo epizodai leido Grizliams spurtuoti 14:0, tačiau pirmąją susitikimo pusę agresyviau užbaigę šeimininkai iki ilgosios pertraukos savo deficitą nuo dviženklio skirtumo sumažino iki 3 taškų.

Dar vieną spurtą „Grizzlies“ surengė trečio kėlinuko viduryje, o po 14 be atsako pelnytų taškų Atlantos komanda nebeatsigavo ir nesugebėjo atkurti intrigos. Likus mažiau nei 12 valandų iki rungtynių pradžios prie Memfio komandos prisijungusio Anthony Tolliverio tritaškis atitolino svečius 22 taškų skirtumu, o didžiausia Jenkinso auklėtinių persvara siekė net 39 taškus.

Intrigos nebekėlusiame ketvirtame kėlinuke veiksmą nuo atsarginių žaidėjų suolelio stebėjęs Valančiūnas per 25 aikštėje praleistas minutes surinko 15 taškų (5/6 dvit., 1/1 trit., 2/2 baud.), 15 atkovotų kamuolių, 2 rezultatyvius perdavimus bei vieną prarastą kamuolį.

JV Atlantoje surinko 30-ą savo dvigubą dublį šį sezoną. Tai yra naujas lietuvio rekordas. Iki šiol daugiausiai 29 dvigubus dublius jis buvo surinkęs 2016-17 metų sezoną.

Per pastarąsias trejas rungtynes net 60 kamuolių atkovojęs lietuvis vasario mėnesį šio statistikos komponentu vidurkiu (14,3 kamuolio per rungtynes) visoje NBA lygoje užėmė trečią vietą, nusileisdamas tik Portlando „Trail Blazers“ aukštaūgiui Hassanui Whiteside'ui ir Milvokio „Bucks“ superžvaigždei Gianniui Antetokounmpo.

Atlantos klubo pralaimėjimas nutraukė įspūdingą „Hawks“ seriją – Lloydo Pierce'o vadovaujama komanda iki šio pralaimėjimo buvo iškovojusi aštuonias pergales per pastarąsias dešimt savoje arenoje žaistų rungtynių.

Negana to, skaičiuojant nuo vasario 1-os dienos, Trae Youngo vedami Džordžijos valstijos krepšininkai demonstravo rezultatyviausią krepšinį visoje lygoje vidutiniškai pelnydami po 120,2 taško per rungtynes. Visų žvaigždžių rungtynėse šiais metais debiutavęs „Hawks“ lyderis prametė visus 4 tritaškius ir prarado net 7 kamuolius, o jo atstovaujama komanda pelnė mažiausiai taškų nuo sausio 12-os.

„Hawks“: Trae Youngas 19 (5/13 dvit., 9/9 baud., 2 rez. perd.), Kevinas Huerteris 13, Johnas Collinsas ir Jeffas Teague'as po 12 taškų.

„Grizzlies“: Gorgui Diengas 17 (16 atk. kam.), Joshas Jacksonas 16, Jonas Valančiūnas (15 atk. kam.) ir Tyusas Jonesas (9 rez. perd., 4 per. kam.) po 15, Ja Morantas ir Dillonas Brooksas po 13, Anthony Tolliveris 12 (4/5 trit.), De'Anthony Meltonas 11, Johnas Koncharas 10 taškų.

Vizitas Atlantoje tapo pirmosiomis iš trejų „Grizzlies“ paeiliui išvykose žaisimų rungtynių. Naktį iš trečiadenio į ketvirtadienį Memfio klubo laukia Brukline vyksianti dvikova su „Nets“, o naktį iš penktadienio į šeštadienį – akistata Dalase su vietos „Mavericks“ ekipa.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)