Jonas Valančiūnas žaidė 32 minutes, pelnė 13 taškų (3/11 dvit., 1/3 trit.), atkovojo net 25 kamuolius (6 puolime), dukart blokavo varžovų metimus, padarė klaidą, kartą prasižengė, jam žaidžiant komanda pelnė 6 taškais daugiau už varžovus (+/- santykis +6).

25 atkovoti kmauoliai – ne tik asmeninis lietuvio rekordas, bet ir šio sezono lygos rekordas, iki šiol daugiausia kamuolių per mačą buvo atkovoję Nikola Vučevičius ir Andre Drummondas – po 24.

Įtemptoje akistatoje netrūko emocijų, o likus beveik pusę kėlinio iki mačo pabaigos J. Valančiūnas apsistumdė su Harry Gilesu.

Aukštaūgis puolime atkovojo kamuolį ir dvitaškiu sumažino šeimininkų deficitą iki 4 taškų (89:93). Po metimo krepšininkas susikabino rankomis su H. Gilesu. Vienas kitą apšaukę varžovai netrukus buvo išskirti, o teisėjai abu krepšininkus nubaudė techninėmis pražangomis.

„Kings“ laimėjo atkarpą 7:2 ir likus kiek mažiau nei 3 min. nutolo 100:91. Šeimininkai kilo į lemiamą šturmą ir po Ja Moranto taškų „Grizzlies“ deficitas siekė tik tašką (101:102).

Visgi Buddy Hieldas pataikė baudas, o paskutinis Tyuso Joneso tritaškis tikslo nepasiekė.

„Grizliai“ Vakaruose vis dar aštunti, tačiau jiems ant kulnų lipa Naujojo Orleano „Pelicans“ (26/33), Portlando „Trail Blazers“ (26/34) bei tie patys „Kings“ (25/34).

Artimiausias rungtynes Memfio ekipa žais namuose, kovo 1-ą priims Vakarų konferencijos lyderę Los Andželo „Lakers“.

„Grizzlies“: Dillonas Brooksas 32, Ja Morantas 20 (11 rez. perd.), Jonas Valančiūnas 13, De'Anthony Meltonas 10.

„Kings“: De'Aaronas Foxas 25, Harry Gilesas 16, Buddy Hieldas 14, Kentas Bazemore'as ir Nemanja Bjelica po 13.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)