2015-ų metų naujokų biržoje Okaforas savo pavardę išgirdo trečiojo šaukimo metu. Djuko universitetui atstovavusį vidurio puolėją į savo gretas pasikvietė Filadelfijos „76ers“ klubas.

Talentingiausiu savo kartos aukštaūgiu laikytas krepšininkas debiutiniame savo sezone fiksavo solidžius 17,5 taško ir 7 atkovotų kamuolių per rungtynes vidurkius, tačiau tolimesnę Okaforo karjerą sujaukė žaidėją persekiojusios traumos.

2017-18 metų sezono viduryje vidurio puolėjas buvo išsiųstas į Bruklino „Nets“ ekipą, o minėtajam sezonui pasibaigus žaidėjas sudarė sutartį su šiuo metu atstovaujamu „Pelicans“ klubu. Šių metų pirmenybėse Nigerijos pilietybę savo senelio gimtosios vietos dėka gavęs žaidėjas vidutiniškai renka po 7,9 taško ir 4,3 atkovoto kamuolio per rungtynes.

Nigerijos rinktinė šio mėnesio pradžioje nustebino NBA lygos gerbėjus prisiviliodama ilgametį NBA trenerį Mike'ą Browną. Klivlando „Cavaliers“ ir Los Andželo „Lakers“ praeityje vadovavęs specialistas šiuo metu jau ketvirtą sezoną dirba pagrindiniu Steve'o Kerro asistentu „Golden State Warriors“ organizacijoje.

Be Okaforo Nigerijos rinktinei Tokijuje turėtų padėti Minesotos „Timberwolves“ atakuojantis gynėjas Joshas Okogie, o kitam ilgamečiam rinktinės lyderiui Al-Farouqui Aminu kelią į Japoniją gali užkirsti ilgalaikė trauma.

Prieš kelis sezonus buvo pasigirdę gandų apie galimą Domanto Sabonio komandos draugo Victoro Oladipo prisijungimą prie Ereliais vadinamos Nigerijos komandos. Nors žaidėjas turi galimybę gauti šios valstybės pilietybę, pastaruoju metu tokie gandai nebuvo eskaluojami.

Olimpinės žaidynės Tokijuje Nigerijos krepšinio rinktinei bus jau trečiosios iš eilės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)