„Man malonu stebėti L. Dončičių žaidžiant. Tikiuosi, kad jis Dalase liks visą savo karjerą ir galėsiu mėgaudamasis dar ilgai jį matyti žaidžiantį“, – sakė 41 metų D. Nowitzkis.

Puolėjas Berlyne pirmadienį buvo apdovanotas prestižiniu „Laureus“ apdovanojimus už sporto pasiekimus gyvenime.

„Luka dar labai jaunas. Tikiu, kad jis sugebės kažką sukurti gražaus ir žaisti labai aukštame lygyje. Taip pat tikiuosi, kad vieną dieną jis laimės Dalasui čempiono žiedą.

L. Dončičius praėjusį savaitgalį debiutavo NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse. Kartu su Domantu Saboniu jis atstovavo LeBrono Jameso komandai.

Slovėnas per 17 min. pelnė 8 taškus ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Kartu su „Team LeBron“ jis 157:155 nugalėjo „Team Giannis“ ekipą.

Berlyne atsiimdamas prestižinį „Laureus“ apdovanojimą D. Nowitzkis atidavė pagarbą buvusiems komandos draugams Steve'ui Nashui ir Mike'ui Finley, kurie jam davė daug gerų pamokų.

„Šį apdovanojimą priimu ne tik už tai, ką padariau aikštėje, bet ir už tai, ką mėginau padaryti, – kalbėjo buvusi NBA žvaigždė. – Mes, atletai, turime nuostabią platformą. Mes gauname svarbų vaidmenį būdami lygoje. Du mano artimi draugai S. Nashas ir M. Finley buvo tikri profesionalai tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Jie išmokė mane, kaip elgtis už aikštės ribų, kaip rūpintis bendruomene ir padėti kitiems“.

D. Nowitzkis NBA lygoje 21 sezoną gynė Dalaso „Mavericks“ garbę, o 2011 metais su šia komanda iškovojo NBA čempiono žiedą. Visų laikų rezultatyviausių žaidėjų sąraše vokietis su 31 560 taškų užima šeštą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)