Pirmajame etape eliminavęs praėjusio sezono čempioną Jaysoną Tatumą iš Bostono „Celtics“, o antrajame – Milvokio „Bucks“ žvaigždę Khrisą Middletoną, D. Sabonis finale liko tik per plauką nuo titulo.

Majamio „Heat“ atstovas B. Adebayo išsiveržė į priekį po driblingo, perdavimo ir metimo iš po krepšio, todėl jis pirmasis metė pergalingą tritaškį, tačiau nepataikė.

Varžovą pasivijęs D. Sabonis netrukus taip pat metė pro šalį, centrams metant antrą kartą jų kamuoliai susilietė, o trečiąjį bandymą sėkmingai atliko B. Adebayo.

Nors ir nelaimėjo, Indianos „Pacers“ aukštaūgis buvo itin patenkintas. Ypač dėl to, kad priekinės linijos žaidėjai įgūdžių konkurse nustebino pranokdami visus gynėjus.

„Esu laimingas dėl to, ką padarėme. Parodėme, kaip keičiasi krepšinis. Aukštaūgiai dabar vis dažniau atlieka tas pačias funkcijas, kurias atlieka įžaidėjai“, – sakė D. Sabonis.

Gynėjai Shai Gilgeousas-Alexanderis, Patrickas Beverley ir S. Dinwiddie krito jau pirmajame etape, kartu su D. Sabonio eliminuotu J. Tatumu. B. Adebayo antrajame etape eliminavo Pascalį Siakamą.

Finale varžėsi du aukščiausi konkurso dalyviai, kurių tritaškių pataikymas šį sezoną yra gerokai kuklesnis nei jų varžovų. Vis dėlto prieš konkursą D. Sabonis jaudinosi ne dėl tolimų metimų.

„Nerimavau tik dėl perdavimų, savo pataikymu iš toli pasitikiu. Sunkiausia yra su perdavimais, matėte – su jais nepasisekė visiems gynėjams“, – žiniasklaidai sakė Lietuvos rinktinės centras.

Artėjančią naktį D. Sabonis ir B. Adebayo abu debiutuos NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse. Pirmasis žais LeBrono Jameso, o antrasis – Giannio Antetokounmpo komandoje.

Šeštadienį D. Sabonis jau treniravosi su „Visų žvaigždžių“ mačo dalyviais bei pokštavo tiek su artimais bičiuliais Luka Dončičiumi, Nikola Jokičiumi ir Russellu Westbrooku, tiek su lietuvio judesius mėgdžiojusiu LeBronu.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)