D. Sabonis, lyg pagrįsdamas šiuos žodžius, šiąnakt vykusiose NBA rungtynėse pasiekė jau ketvirtą trigubą dublį šį sezoną, pagal šį rodiklį lyderių rikiuotėje pavijo patį lygos MVP Giannį Antetokounmpo ir su juo dalinasi penktą vietą (pirmauja Luka Dončičius su 12, LeBronas Jamesas ir Nikola Jokičius su 11, Russellas Westbrookas su 8 ir Benas Simmonsas su 5).

Nors „Pacers“ klubo tai ir neišgelbėjo nuo jau šeštos nesėkmės iš eilės – 105:106 pralaimėta Bruklino „Nets“, Domas po mačo neišvengė žurnalistų klausimų apie įspūdingą savo žaidimą ir vieną po kito štampuojamus dvigubus bei trigubus dublius.

„Aš tik stengiuosi būti agresyvus. Komandos draugai atlieka išties nuostabų darbą judėdami be kamuolio ir įkirtinėdami. Kadangi varžovai pradėjo dvigubinti gynybą prieš mane, dažnai pats nebegaliu atakuoti, todėl bandau skaityti žaidimą ir atlikti perdavimus, o mūsų žaidėjai pataiko ir juos paverčia taškais“, – JAV žiniasklaidai aiškino lietuvis.

Visus savo keturis trigubus dublius D. Sabonis surinko per paskutines 12 rungtynių – pirmąjį karjeroje pasiekė vos prieš porą savaičių, sausio 20-ąją, Denveryje.


Jau šį savaitgalį Domas debiutuos ir prestižinėse NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, iki kurių „Pacers“ beliko sužaisti vieną susitikimą. Tiesa, ne su bet kuo, o su absoliučiais lygos lyderiais – Milvokio „Bucks“ ir G. Antetokounmpo.

„Žinoma, norime eiti į aikštę ir pasiimti pergalę, bet svarbiausia padaryti viską, ką galime. t. y. kovoti iš visų jėgų. Pralaimėti sunku, nes tuomet galima pradėti nervintis ir pykti vienam ant kito, tačiau turime laikytis kartu. Tikime, kad esame komanda, kuri gali laimėti kiekvienas rungtynes“, – tikino Domas.

Ir jis nieko nepagražino: „Pacers“ buvo per plauką nuo pergalės ir šiąnakt, tik po to paties D. Sabonio perdavimo Malcolmas Brogdonas nepataikė tritaškio aidint sirenai.

Iš viso Domantas finišavo su 23 taškais (11/13 dvitaškiai, 1/1 bauda), 10 atkovotų kamuolių ir 11 rezultatyvių perdavimų.

Jau 41 dvigubą dublį nuraškęs Dominatorius visoje NBA lygoje pagal šį statistinį pasiekimą nusileidžia tik dviem žmonėms – jau minėtam G. Antetokounmpo ir Andre Drummondui, turintiems po 43.

Nepaisant nesėkmingos serijos, „Pacers“ ir toliau tvirtai laikosi pirmajame Rytų konferencijos šešete, o paskutinį mačą prieš NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalį, kuriame aktyviai dalyvaus ir D. Sabonis, sužais su „Bucks“ – naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį.

Beje, palaikyti Domanto tiek toje dvikovoje, tiek ir NBA šventėje Čikagoje atskris ir jo tėtis – krepšinio legenda Arvydas Sabonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)