Prie pergalės Vašingtone daugiausiai prisidėjo Ja Morantas. Pirmą trigubą dublį karjeroje surinkęs NBA naujokas pelnė 27 taškus, atkovojo 10 kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

Memfio klubas išlieka aštuntoje NBA Vakarų konferencijos vietoje su 27 pergalėmis ir 26 pralaimėjimais. Viena pergale daugiau nei prieš sezonas kas nors drįso prognozuoti „grizliams“.

„Jaučiu, kad visi nešiojame kažkokį daviklį, – kalbėjo po pergalės J. Morantas, tapęs rimtu kandidatu į NBA naujoko titulą. – Jie teigė, kad neiškovosime šį sezoną daugiau nei 26 pergalių. Mes tą ribą ką tik peržengėme. Ir tas daviklis niekur nedings“.

J. Morantas pelnė 10 taškų per paskutinį kėlinį, o antroje mačo pusėje puolime strigusi Memfio ekipa dvikovą baigė puikia atkarpa 22:8.

„Tas vaikinas jaunas, tačiau žaidžia lyg būtų penkiametis „Visų žvaigždžių“ rungtynių žaidėjas. Jis kontroliuoja žaidimą ir yra problema varžovams“, – teigė „Wizards“ strategas Scottas Brooksas.

„Grizzlies“ Vašingtone pataikė tik 5 tritaškius iš 32, tačiau sugebėjo laimėti nepaisant prasto pataikymo procento.

J. Valančiūnas per 30 min. pelnė 8 taškus (4/8 metimai) ir atkovojo 18 kamuolių, blokavo 2 metimus. Lietuvis daugiausiai prisidėjo prie 62:50 laimėtos kovos dėl atšokusių kamuolių.

Iki asmeninio atkovotų kamuolių rekordo vidurio puolėjui pritrūko 6. Pernai JV rungtynėse su Orlando „Magic“ kovo 22 dieną atkovojo 24 kamuolius.

Kitas rungtynes Memfio komanda žais namie trečiadienį su „Portlando „Trail Blazers“.

Wizards“: Bradley Bealas 26, Moritzas Wagneris 19, Davisas Bertanis 15, Rui Hachimura 12 (11 atk.k.).

Grizzlies“: Ja Morantas 27 (10 atk.k., 10 rez.p.), Kyle'as Andersonas 16, Jarenas Jacksonas Jr. 14 (11 atk.k.), Tyusas Jonesas 13, Brandonas Clarke'as ir Dillonas Brooksas po 9, Jonas Valančiūnas 8 (18 atk.k.).

Rungtynes Vašingtone stebėjo keli šimtai lietuvių, o vietos „Wizards“ komanda pagerbė išeivius iš Lietuvos. Mat JV vizitas JAV sostinėje – vienintelis šį sezoną. Lietuvos ambasados organizuotame renginyje lietuviai dalyvavo komandų pristatyme, per ilgąją pertrauką šoko tautinius šokius, o po dvikovos gavo progą susitikti su Valančiūnu ir gauti iš jo autografą, rašo Basketnews.lt.

Kiti sekmadienio rezultatai:

Oklahomos „Thunder“ – Bostono „Celtics“ 111:112

Atlantos „Hawks“ – Niujorko „Knicks“ 140:135

Filadelfijos „76ers“ – Čikagos „Bulls“ 118:111

Jutos „Jazz“ – Hiustono „Rockets“ 113:114

Klivlando „Cavaliers“ – Los Andželo „Clippers“ 92:133

Portlando „Trail Blazers“ – Majamio „Heat“ 115:109.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)