Svečiai iš Teksaso sugebėjo švęsti pergalę nepaisant to, jog komandai nepadėjo čiurnos traumą patyręs rezultatyviausias klubo krepšininkas Luka Dončičius. Kovoje dėl Olimpinio kelialapio Kaune su Lietuvos rinktine susiremsiančios Slovėnijos rinktinės lyderio netektį „Mavericks“ puolime daugiau nei su kaupu kompensavo Baltijos bokštų dvikovoje blizgėjęs Kristapas Porzingis.

Jau pirmame ketvirtyje „Pacers“ krepšį tolimais tritaškiais užbombardavęs latvis sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes ir susitikimą užbaigė surinkęs įspūdingą dvigubą dublį – 38 taškus ir 12 atkovotų kamuolių.

Tiek ar daugiau taškų NBA rungtynėse Porzingiui per visą karjerą iki šiol buvo pavykę surinkti tik du kartus, o pastarąjį sykį aukštaūgis tokį rezultatyvumą pademonstravo dar 2017-ų metų lapkritį. Karjeros rekordą tąsyk užfiksavęs vidurio puolėjas iš Liepojos sumetė 40 taškų į tų pačių Indianos „Pacers“ ginamąjį krepšį.

Šeimininkus į kovą vedė ir vėl pagrindiniu puolimo varikliu tapęs Domantas Sabonis. Visų žvaigždžių rungtynėse šio mėnesio viduryje debiutuosiantis aukštaūgis per 37 sužaistas minutes surinko 26 taškus (11/17 dvit., 0/1 trit., 4/4 baud.), 12 atkovotų kamuolių, 9 rezultatyvius perdavimus, vieną perimtą kamuolį ir dvi klaidas.

Sausio 19-ą dieną pirmąjį karjeros trigubą dublį užfiksavęs lietuvis liko per plauką nuo trečiojo tokio pasiekimo per aštuonerias rungtynes. Per pastaruosius šešis susitikimus Domo statistikos vidurkiai siekia 22,2 taško, 11,3 atkovoto kamuolio ir 6,5 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Savojo žaidimo vis dar neranda trečiąsias sezono rungtynes sužaidęs Oladipo. Nuo atsarginių žaidėjų suolo pakilęs pastarųjų dvejų metų „Pacers“ lyderis surinko 9 taškus (3/7 dvitaškiai, 1/10 tritaškiai) ir 2 rezultatyvius perdavimus. Trijuose susitikimuose ant parketo pasirodęs krepšininkas per šį laikotarpį pataikė vos 14 proc. tritaškių (3/21) ir 28 proc. dvitaškių (5/18).

Įdomu, jog vienintelį iš dešimties mestų tritaškių trečiojo kėlinuko pabaigoje pataikęs Oladipo tą sugebėjo padaryti atakuodamas krepšį iš itin tolimos distancijos.


Nepaisant krepšininko nesėkmių, vyriausiasis komandos treneris Nate'as McMillanas po rungtynių pabrėžė, jog tikisi, kad Oladipo ir toliau bus agresyvus bei ieškos progų atakauoti krepšį: „Čia jo spalio mėnesis, kuriame jis bando susigrąžinti žaidybinį ritmą. Kai kurie iš jo metimų yra laisivi metimai. Jis neatgaus ritmo, jei neatliks tų metimų ir neatgaus pasitikėjimo savimi.

Trejas iš keturių pastarųjų rungtynių pralaimėję „Pacers“ Rytų konferencijos turnyro lentelėje žengia penktoje vietoje. Tiesa, pralaimėjimas dar labiau atitolino Indianos klubą nuo trečia-ketvirta vietomis besidalinančių ir pirmadienio naktį pergales šventusių Bostono „Celtics“ bei Majamio „Heat“ (34-15).

„Pacers“: Domantas Sabonis 26, Malcolmas Brogdonas 14, Mylesas Turneris, Jeremy Lambas ir Dougas McDermottas po 11 taškų.

„Mavericks“: Kristapas Porzingis 38, Timas Hardaway 25, Dorianas Finney-Smithas 15 taškų (11 atk. kam.).

Artimiausias rungtynes Indianapolio ekipa naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį žais Toronte, kur jų laukia akistata su čempionų titulą ginančiais „Raptors“ krepšininkais.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)