„Aš vis dar nesu pasirengęs apie tai kalbėti. Sėdžiu čia ir mėginu kažką rašyti, tačiau kaskart, kai noriu pradėti, imu vis verkti galvodamas apie tave, Gigi ir brolystės ryšį, siejusį mus“, – „Instagram“ paskyroje rašo L. Jamesas.

„Lakers“ komandos lyderis taip pat prisipažino vis dar girdintis Kobe balsą sekmadienį ryte prieš pastarojo skrydį iš Filadelfijos į Los Andželą: „Negalvojau, kad tai bus paskutinis mūsų pokalbis. Kas per velnias! Esu visiškai palūžęs! Aš tave myliu, brolau. Mano širdis su Vanessa ir vaikais“.

Taip sutapo, kad tragedijos išvakarėse L. Jamesas rungtynėse su Filadelfijos „76ers“ komanda pakilo į trečią visų laikų rezultatyviausių NBA žaidėjų vietą, aplenkdamas K. Bryantą. NBA žvaigždė davė pažadą tęsti bičiulio misiją Los Andžele.

„Aš tau pažadu, kad tęsiu tavo pradėtus darbus. Tu tiek daug reiški „Lakers“ organizacijai. Tavo palikimas yra mano atsakomybė. Prašau duok man jėgų iš dangaus ir stebėk mane. Tiek daug norėčiau dar tau pasakyti, tačiau negaliu, nes vis dar esu priblokštas. Iki pasimatymo ten“, – rašo L. Jamesas.


K. Bryantas žuvo būdamas 41 metų amžiaus. Iš pagarbos NBA legendai antradienio vakarą turėjusios vykti „Lakers“ rungtynės su to paties miesto „Clippers“ bus nukeltos. Daugelis krepšininkų ir žymių žmonių įvairias būdais išreiškė savo pagarbą „Lakers“ legendai.

Apie bičiulio žūtį L. Jamesas taip pat sužinojo tik po skrydžio.


Žinia apie K. Bryanto žūtį buvo paskelbta vėlų sekmadienio vakarą. Privatus sraigtasparnis sudužo netoli Kalabaso, kalnuotoje Kalifornijos valstijos vietovėje.

Be krepšininko ir jo 13-ametės dukros Gigi, avarijos metu gyvybių neteko Altobelli šeima – beisbolo treneris Johnas Altobeli, jo žmona Keri, dukra Alyssa. Alyssa ir K. Bryanto dukra buvo komandos draugės „Mamba Academy“ mokykloje.

Taip pat informuota, kad žuvo Christina Mauser – merginų krepšinio mokyklos asistentė, palikusi gedėti vyrą ir vaikus, dar dvi keleivės – Sarah Chester ir jos paauglė dukra Payton Chester.

20 metų NBA lygoje rungtyniavęs K. Bryantas visą savo karjerą vilkėjo Los Andželo „Lakers“ marškinėlius ir tapo šio klubo ikona.

Amerikietis per karjerą užfiksavo 25 pelnytų taškų vidurkį, penkiskart tapo lygos čempionu, dukart – finalo naudingiausiu žaidėju ir kartą – naudingiausiu reguliariojo sezono žaidėju.

Vienas geriausių visų laikų krepšininkų du kartus tapo ir olimpiniu čempionu, du sezonus buvo rezultatyviausiu NBA krepšininku, o be to jam priklauso ir antras rezultatyviausias individualus pasirodymas NBA istorijoje – 81 taškas, kurį jis 2006 metais įmetė mače prieš Toronto „Raptors“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)