D. Sabonis šį sezoną demonstruoja tokius statistinius rodiklius, kokių NBA lygoje nėra turėjęs nė vienas lietuvis. Per susitikimą jis vidutiniškai renka po 18,1 taško, po 12,8 atkovoto kamuolio ir po 4,6 rezultatyvaus perdavimo.

Palyginimui, dukart „Visų žvaigždžių“ rungtynėse dalyvavęs Žydrūnas Ilgauskas geriausiame karjeros sezone 2002-2003 metais per mačą vidutiniškai rinko po 17,2 taško, po 7,5 atkovoto kamuolio ir po 1,6 rezultatyvaus perdavimo.

Be to, Ž. Ilgauskas tuo metu gynė absoliučių NBA autsaiderių garbę, o D. Sabonio vedama Indianos „Pacers“ yra viena pajėgiausių lygos ekipų. Su 30 pergalių ir 17 pralaimėjimų Rytuose ji yra penkta, o nuo antros vietos atsilieka tik 2 laimėjimais.

Itin įspūdingą formą Lietuvos rinktinės narys demonstruoja sausį. Per šį mėnesį atletas ne tik pasiekė savo naudingumo ir rezultatyvių perdavimų rekordus, bet ir užfiksavo du pirmuosius karjeros trigubus dublius.

Galingi D. Sabonio pasirodymai jo varžovus jau įtikino. Paryžiuje apie lietuvį šiltai atsiliepė ne tik „Bucks“ ir „Hornets“ vyriausieji treneriai, bet ir dvylika šių ekipų žaidėjų. Beveik visi jie įsitikinę – „Pacers“ lyderis yra NBA žvaigždė.

Bene daugiausiai simpatijų D. Saboniui parodė buvęs jo bendraklubis – praėjusį sezoną Indianoje pabaigęs, o dabar „Bucks“ garbę ginantis Wesley Matthewsas. Veteranas labai nustebs, jei Čikagoje vyksiančiame „Visų žvaigždžių“ mače jis lietuvio neišvys.

„Domas tiesiog turi ten būti. Jis sunkiai dirba ir veda „Pacers“ į pergales. Nepakviesti jo į „Visų žvaigždžių“ rungtynes būtų nusikaltimas“, – pareiškė W. Matthewsas.

Panašios nuomonės laikosi ir jo komandos draugas Brookas Lopezas, kuris pats „Visų žvaigždžių“ rungtynėse žaidė 2013 metais.

„Sabonis privalo ten būti! Jis yra neįtikėtinai svarbi „Pacers“ sistemos dalis. Jis yra labai talentingas ir turi puikius metus – aikštelėje jis daro viską“, – sakė B. Lopezas.

Sirgalių balsavime D. Sabonis tarp Rytų konferencijos priekinės linijos žaidėjų liko šeštas. Jis nusileido į starto penketą išrinktiems Gianniui Antetokounmpo, Pascaliui Siakamui ir Joeliui Embiidui, o taip pat ir Jimmy Butleriui, Jaysonui Tatumui bei Bamui Adebayo.

Dabar D. Sabonis vis dar gali tapti atsarginiu šventinių rungtynių krepšininku. 23-ejų atleto likimą nulems septynis atsarginius žaidėjus išrinksiančių Rytų konferencijos trenerių balsavimas.

Nors į septynias vietas pretenduoja būrys pajėgių krepšininkų, „Hornets“ ekipos jaunimas mano, jog „Pacers“ atstovui vieta vasario 16-ąją vyksiančiame šventiniame mače turi atsirasti.

„Domantas labai patobulėjo. Man patinka jo žaidimas, nes jis yra kietas. Jis kietas vyrukas. Sunku prieš jį rungtyniauti, nes žaisdamas jis visada labai stengiasi ir atiduoda daug jėgų.

Manau, kad jis nusipelnė žaisti „Visų žvaigždžių“ mače. Nors konkurentų yra nemažai, Domantas šiemet tikrai nusipelnė sulaukti pripažinimo“, – sakė „Hornets“ puolėjas Cody Martinas.

„Nežinau, ar galėčiau pavadinti jį žvaigžde, bet šis sezonas Saboniui tikrai yra puikus. Jeigu jis bus išrinktas, tai nebus jokia staigmena“, – teigė aukštaūgis P.J. Washingtonas.

„Taip, Sabonis yra žvaigždė. Man jis patinka. Jis privalo būti „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, vykstant rinkimams aš už jį balsavau“, – atskleidė gynėjas Malikas Monkas.

„Sabonis šiemet dega!, – sušuko kitas Šarlotės ekipos gynėjas Dwayne'as Baconas, – Jis yra labai geras. Tai puikus krepšininkas, kuris pelno taškus, apsigina... Dabar jis tikrai yra vienas geriausių lygoje.“

Šarlotėje visą karjerą žaidžiantis 2-asis 2012 metų NBA naujokų biržos šaukimas Michaelas Kiddas-Glichristas nepabijojo lietuvio pavadinti vienu iš penkių geriausių lygos vidurio puolėjų.

„Sabonis žaisdamas Indianoje nuolat tobulėja. Mano nuomone, jis yra „Visų žvaigždžių“ kalibro krepšininkas. Sabonis turi puikius įgūdžius, o tai jį padaro vienu iš penkių geriausių NBA centrų“, – teigė M. Kiddas-Gilchristas.

Kiek atsargesni buvo tik vienas „Hornets“ lyderių Terry Rozier bei „Bucks“ atstovas Khrisas Middletonas, kuris „Visų žvaigždžių“ mače debiutavo pernai bei tikisi ten sugrįžti vėl.

„Mačiau Sabonio žaidimą tik tada, kai jis rungtyniavo prieš mus, bet puikiai žinau, kad tai yra protingas ir stiprus krepšininkas“, – teigė T. Rozier.

„Tai yra Sabonio proveržio metai. Pastaruoju metu jis žaidžia itin galingai, o „Pacers“ taip pat įsibėgėjo. Bus įdomu pamatyti, ar to užteks bilietui į Čikagą“, – sakė Khrisas Middletonas.

Tuo metu patyrę Cody Zelleris ir Kyle'as Korveris atskleidė esantys D. Sabonio gerbėjai, o kiek mažiau patyręs Donte DiVincenzo nedvejodamas dėstė, jog didelės pagarbos lietuvis nusipelno bet kokiu atveju.

„Tikiuosi, kad Sabonis bus išrinktas ten žaisti. Ypač to tikiuosi todėl, nes jam tai būtų pirmas kartas. Visada norisi pamatyti ten naujus vyrukus.

Sabonis turi labai gerą sezoną, nes yra situacijoje, kur gali turėti jam tinkamą vaidmenį ir puikiai išnaudoti savo talentą. Man pačiam jis ypatingai patinka kaip žmogus“, – kalbėjo „Hornets“ centras Cody Zelleris.

„Esu didelis jo gerbėjas, jis žaidžia labai gerą krepšinį. Vietos „Visų žvaigždžių“ mače jis tikrai nusipelnė“ , – trumpai pasisakė „Bucks“ veteranas K. Korveris.

„Sabonis yra fantastiškas krepšininkas. Atrodo, kad aikštėje jis visada priima tik teisingus sprendimus. Įspūdinga yra tai, kaip jis palengvina savo bendraklubiams jų užduotis puolime.

Laikau jį žvaigžde. Net jei jam ir nepasisektų patekti į tas rungtynes, didelę pagarbą iš varžovų jis jau užsitarnavo“, – patikino Milvokio ekipos antrametis D. DiVincenzo.

Pastarojo krepšininko žodžius apie D. Sabonio pagalbą bendraklubiams iliustravo neseniai „The Ringer“ atlitkas tyrimas, kuris nustatė, jog „Pacers“ lyderis yra daugiausiai taškų komandos draugams sukuriantis NBA žaidėjas.

Toks statistinis rodiklis yra pateikiamas suskaičiavus taškus po krepšininkų rezultatyvių perdavimų bei po pastatytų užtvarų.

Pagal bendraklubių taškus po užtvarų (16,8 per 36 min) D. Sabonis lygoje yra antras po prancūzo Rudy Goberto.

Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas dar 10,5 taško per 36 minutes prideda rezultatyviais perdavimais, o bendra taškų sumą (27,3 tšk.) yra didžiausia iš visų NBA žaidėjų.

D. Sabonis už savo nugaros palieka netgi LeBroną Jamesą, kuris yra daugiausiai rezultatyvių perdavimų čempionate atliekantis atletas.

Pasak šios statistikos, komandos labui žaidžiantis D. Sabonis yra bendraklubis, kurio pavydėti turėtų visi NBA žaidėjai. Šilti „Hornets“ ir „Bucks“ atstovų atsiliepimai tokią hipotezę tik patvirtina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)