„Diskutuojame su daugeliu komandų, jos yra susidomėjusios ir prašo galimybės žaisti Paryžiuje po metų“, – sakė A. Silveris, kuris reguliariojo sezono mačą į Prancūziją „atvežė“ po aštuonerių „NBA Europe“ metų Londone.

Anot lygos vadovo, šis sprendimas tikrai pasiteisino.

Tiesa, kol NBA skaičiuoja tokių rungtynių naudą verslui, pačios rungtynės dar neįvyko. Istorinis mačas Paryžiuje bus žaidžiamas penktadienio vakarą 22 val. Lietuvos laiku.

Tinklalapis Krepšinis.lt kviečia susipažinti su Prancūzijoje šią savaitę viešinčiomis komandomis iš arčiau.

Šarlotės „Hornets“

Beviltiška. Toks žodis dažnai šauna į galvą NBA mylėtojams, ekspertams ir apžvalgininkams išgirdus Šarlotės „Hornets“ komandos pavadinimą. Krepšinio legendai Michaelui Jordanui priklausanti ekipa yra vadinama keisčiausia lygoje – anot specialistų, ji neturi nei dabarties, nei ateities.

Devintoje Rytų konferencijos vietoje pernai likusi Šarlotės komanda vasarą paleido abu rezultatyviausius savo žaidėjus – Kemba Walkeris išvyko į Bostono „Celtics“, o Jeremy Lambas – į Indianos „Pacers“. Į jų vietą „Hornets“ pasikvietė tik vieną kiek labiau žinomą žaidėją Terry Rozier.

Vis dėlto buvęs „Celtics“ atsarginis įžaidėjas tikrai neturi NBA žvaigždės statuso. Nors per rungtynes vidutiniškai renka po 17,9 taško, po 4,3 atkovoto kamuolio ir po 4,4 rezultatyvaus perdavimo, pats 25-erių amerikietis pripažįsta, kad vasarą pasirašyto trejų metų 57 mln. JAV dolerių vertės kontrakto jis kol kas neatperka.

„Dar nieko neįrodžiau, man dar reikia labai daug tobulėti. Norime pasiekti atkrintamąsias varžybas, o tam reikia gerokai solidesnio mano žaidimo“, – savikritiškai savo pirmąjį sezoną Šarlotėje vertino T. Rozier, kurio komanda šiuo metu yra patyrusi septynis pralaimėjimus iš eilės bei su 15 pergalių ir 30 pralaimėjimų Rytuose yra dvylikta.

Turnyrinėje lentelėje „Hornets“ yra tarp atkrintamųjų pretendentų ir komandų, kurios akivaizdžiai deda dideles viltis į tolimesnę ateitį (Niurjoko „Knicks“, Klivlando „Cavaliers“ ir Atlantos „Hawks“). Tiesa, priešingai nei pastarosios komandos, Šarlotės klubas stokoja naujokų biržų šaukimų ir išskirtinių talentų.

Vilties gerbėjams įpučia Devonte Grahamas, kuris netikėtai tapo rezultatyviausiu klubo žaidėju, per mačą metančiu po 18,6 taško. Praėjusį sezoną K. Walkerio šešėlyje vos po 4,7 taško per rungtynes rinkęs gynėjas yra bene pagrindinis kandidatas atsiimti labiausiai patobulėjusio NBA krepšininko apdovanojimą.

Kai kurie „Hornets“ šaukimai praeityje buvo panaudoti įsigyjant tokius žaidėjus kaip Bismackas Biyombo ir Willy Hernangomezas, o pačios komandos biržose pašaukti jaunuoliai kol kas neatskleidė savo potencialo. Nepaisant to, bendraudami su Krepšinis.lt jie teigė, jog tiki šviesia Šarlotės ekipos ateitimi.

„Mes tobulėjame kiekvienose rungtynėse, rodome vis geresnį žaidimą. Mums nereikia superžvaigždės. Sezono pradžioje nugalėjome kelias itin pajėgias komandas ir daugelį nustebinome, nes visi manė jog turėsime prastus metus. Įrodėme, kad žmonės klydo, bet turime toliau sunkiai dirbti“, – teigė po 8,4 taško per mačą metantis Malikas Monkas.

„Esame naujai sulipdyta komanda, kuriai tai pirmasis sezonas. Dar pasiekėme tik jo vidurį. Nėra lengva, bet manau, kad mums sekasi gana neblogai. Vis dėlto didesnės viltys dedamos į kitą sezoną. Tikimės, kad po metų mums seksis daug geriau“, – dėstė Milesas Bridgesas, kuris per rungtynes vidutiniškai įmeta po 12,1 taško.

„Jaučiu, kad kiekvieną kartą žengdami ant parketo esame vis geresni. Esame jauna komanda, mums reikia nueiti ilgą kelią. Manau, jog nuolat tobulėjame“, – sakė Cody Martinas, kurio taškų vidurkis siekia 3,8 taško per susitikimą.

Vienu iš jaunųjų Šarlotės komandos talentų galima laikyti ir Arnoldą Kulboką. „Hornets“ pašaukė lietuvį 55-uoju šaukimu 2018 metų NBA naujokų biržoje, tačiau per dvi vasaras savo vertės klubo vadovams ir treneriams marijampolietis dar neįrodė.

Verta paminėti, jog M. Jordanas „ant sprando“ turi ir kelis sunkius kontraktus. Per rungtynes po 3,5 taško metantis Nicolas Batumas kitą sezoną uždirbs virš 27 mln. JAV dolerių. Po 11,3 taško renkančio C. Zellerio sąskaitą kitais metais papildys virš 15 mln. JAV dolerių.

Nei pirmyn, nei atgal. Nepaisant pačių „širšių“ atstovų optimizmo, panašu, jog su vandenyne besiblaškančia gelbėjimosi valtimi lyginama bei mažiausiai talentinga NBA organizacija vadinama komanda yra užprogramuota ilgam likti už atkrintamųjų varžybų borto.

Milvokio „Bucks“

Visiškai kitokie vėjai pučia Mičigano ežero pakrantėje. Antrą sezoną iš eilės Rytų konferencijoje dominuojantis Milvokio „Bucks“ klubas šiuo metu lygoje turi patį geriausią pergalių/pralaimėjimų balansą 39/6 bei geriausią lygos krepšininką Giannį Antetokounmpo.

Praėjusį sezoną MVP apdovanojimą atsiėmęs graikas šį sezoną nemažina apsukų bei per susitikimą vidutiniškai įmeta po 29,9 taško, sugriebia po 12,9 atšokusio kamuolio bei atlieka po 5,7 rezultatyvaus perdavimo, o jo vedama komanda dar nė karto nepralaimėjo dviejų maču paeiliui.

„Bucks“ turi geriausią lygoje įmestų/praleistų taškų santykį, 22 pergales iškovojo dviženkliais skirtumais ir net 13 pergalių – didesniu nei 20 taškų skirtumu. Taip G. Antetokounmpo sulaukė daugybės šansų pasiilsėti ir ketvirtuosiuose kėliniuose neberungtyniauti.

„Ta komanda neturi jokių silpnybių. Jei atvirai, nežinau, kaip galima ją sustabdyti. Jie turi geriausią lygos krepšininką, kuris apsuptas labai kietais vyrukais, patyrusiais veteranais. Milvokio komanda turi viską“, – prieš rungtynes Paryžiuje sakė „Hornets“ gynėjas M. Monkas.

Nors „Bucks“ ekipa niekada nebuvo vadinama elitine, ji šiuo metu skina pergales panašiu tempu į geriausias visų laikų komandas – 73 laimėjimus pasiekusią „Golden State Warriors“ bei 72 pergales iškovojusią Čikagos „Bulls“.

Verta paminėti ir tai, kad „Bucks“ turi didesnį taškų vidurkį (119,6) nei bet kuris kitas klubas per pastaruosius 25-erius metus.

Prieš dvejus metus Jasoną Kiddą iš vyriausiojo trenerio pareigų atleidusi ir M. Budenholerį pasamdžiusi Milvokio komanda su šiuo specialistu dabar yra pasiekusi 98 pergales ir 28 pralaimėjimus. Per šį laikotarpį geresnės atkarpos neturi niekas.

Vis dėlto pernai geriausiu lygos treneriu pripažintas ir link 100-osios pergalės klube artėjantis strategas savo darbo sureikšminti nėra linkęs. Bent jau tol, kol „Bucks“ netapo čempionais.

„Jaučiamės gerai dėl to, ką iki šiol nuveikėme, bet reikia padaryti dar daug. Norime tapti čempionais ir tik tada galėsime pasakyti, kad esame patys geriausi“, – sakė M. Budenholzeris.

Pernai kelią link antrojo istorijoje čempionų titulo „elniams“ užstojo konferencijos finale juos žudęs Kawhi Leonardas. Jei „Bucks“ krepšininkai pasimokė iš praeities klaidų ir žino, kaip įjungti dar aukštesnę pavarą atkrintamosiose, jie šiemet turi patį geriausią šansą pakartoti Kareemo Abdul-Jabbaro ir Oscaro Robertsono atstovautos bei vienintelį titulą Milvokiui laimėjusios 1971-ųjų komandos sėkmę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)