Kaip ir pernai, kai mačas vyko Šarlotėje, taip ir šiemet daugiausiai balsų savo konferencijose gavo atitinkamai dabartinis lygos MVP Giannis Antetokounmpo iš Milvokio „Bucks“ ir LeBronas Jamesas iš Los Andželo „Lakers“. Pastarasis, beje, pirmasis rinksis komandos draugus, nes jo bendra balsų suma – didžiausia iš visų.

Pagrindiniame NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio renginyje, kuriame spindės po 12 geriausių krepšininkų iš Rytų ir Vakarų, debiutuos ir slovėnų fenomenas 20-metis Luka Dončičius iš Dalaso „Mavericks“. Jis taps jauniausiu į tokią sceną žengusiu visų laikų europiečiu.

Vakarų starto penketą užbaigia antrasis „Lakers“ narys Anthony Davis, kuriam Lebronas, ko gero, ir turės panaudoti pirmąjį savo šaukimą, taip pat – Jamesas Hardenas (Hjustono „Rockets“) ir Kawhi Leonardas (Los Andželo „Clippers“).

Tuo metu Rytuose daugiausiai balsų be jau minėto Giannio sukaupė Trae Youngas (Atlantos „Hawks“), Kemba Walkeris (Bostono „Celtics“), Pascalis Siakamas (Toronto „Raptors“) ir Joelis Embiidas (Filadelfijos „76ers“).

Nors įspūdingai šį sezoną žaidžiantis Indianos „Pacers“ eiklusis žirgas Domantas Sabonis ir neįsiveržė į elitinį penketą, tapti vienu iš septynių atsarginių savo konferencijos žaidėjų jis vis dar gali – dabar lietuvio likimą lems NBA Rytų komandų trenerių balsai.

Įdomu, kad per paskutinę balsavimo atkarpą Domas gerokai pakilo į viršų: jis finišavo septintas tarp Rytų puolėjų, nors prieš tai buvo dešimtas ir devintas. Mūsiškį jo pozicijoje populiarumu, be jau išrinktų G. Antetokounmpo, P. Siakiamo ir J. Embiido, pralenkė Jimmy Butleris, Jaysonas Tatumas ir Bamas Adebayo.

Trenerių verdiktas ir visi atsarginiai „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyviai bus pranešti lygiai po savaitės, sausio 30 dieną, o pats NBA savaitgalis vyks vasario 14-16 dienomis Čikagoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)