J. Valančiūno ir B. Biyombo konkurencija prasidėjo dar 2011-aisiais, kai du vidurio puolėjai konkuravo dėl aukštesnio NBA naujokų biržos šaukimo. Tuomet lietuvis buvo pasirinktas 5-uoju šaukimu, o iš Kongo Demokratinės Respublikos kilęs jo bendraamžis – 7-uoju.

Ketverius pirmuosius karjeros metus vilkėdamas Šarlotės „Bobcats“ ir „Hornets“ marškinėlius B. Biyombo buvo dažnas J. Valančiūno varžovas, o 2015-aisiais jų jėgos buvo suvienytos, kai afrikietis padėjo parašą po sutartimi su Toronto „Raptors“.

Ir tuomet konkurencinėje kovoje pranašesnis buvo J. Valančiūnas, kuris liko pagrindiniu Toronto ekipos vidurio puolėju. Būdamas sveikas, lietuvis buvo tvirtas starto penketo narys, o jo minučių aikštėje vidurkis siekė 26, kuomet B. Biyombo – 22.

Anot B. Biyombo, tas sezonas buvo itin naudingas tiek jam, tiek J. Valančiūnui.

„Myliu Joną, jis man tarsi brolis. Toronte mums buvo linksma. Treniruotėse daug vienas su kitu varžėmės, tai buvo labai gera konkurencija. Stumdėmės ir vienas kitą stūmėme į priekį. Tie metai mums abiem buvo labai naudingi. Padėjome vienas kitam tobulėti, o gerai sekėsi ir klubui“, – prisiminė centras.

Minėtame 2015-2016 metų sezone „Raptors“ pirmą kartą istorijoje pasiekė Rytų konferencijos finalą, kur tik po atkaklios kovos buvo nusileista Klivlando „Cavaliers“. Toronte savo vertę šešis kartus pasikėlęs B. Biyombo išvyko į Orlando „Magic“, o 2018-aisiais grįžo ten, kur ir pradėjo. Į Šarlotę.

Praėjusią savaitę 27 metų 203 cm ūgio krepšininkas turėjo progą prisiminti kiek primirštą prancūzų kalbą – su „Hornets“ jis atvyko žaisti NBA reguliariojo sezono rungtynių Paryžiuje prieš Milvokio „Bucks“. Čia prisiminęs konkurenciją su J. Valančiūnu, B. Biyombo galiausiai negalėjo įvardinti, kuris iš jų yra geresnis.

„Nežinau, kuris iš mūsų yra geresnis. Manau, jog negali būti už kažką geresnis. Gali būti geresnis tik už save. Nesidairant į kitus, kiekvienas turime siekti būti geresniu savimi kiekvieną dieną. Tai yra svarbiausia“, – tinklalapiui Krepšinis.lt sakė B. Biyombo.

Bismackas Biyombo

Afrikos krepšinio ambasadorius pridūrė, jog domisi nacionalinių komandų kovomis. Anot „Hornets“ atstovo, J. Valančiūnas turi būti labai laimingas dėl galimybių žaisti kartu su vis geresnį krepšinį demonstruojančiu Domantu Saboniu.

„Noriu pamatyti, kaip Valančiūnas ir Sabonis artėjančią vasarą kartu atrodys rinktinėje. Manau, kad jie dar nerealizavo savo dueto potencialo. Tai yra du aukštaūgiai, kurie į žaidimą įneša skirtingus dalykus, todėl tikiu, kad žaisdami kartu jie gali būti labai grėsmingi.

Manau, kad Sabonis jau yra NBA žvaigždė. Šį sezoną jis žaidžia puikiai, todėl manau, kad jis turi būti „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvis. Jie su Jonu yra vieni geriausių pasaulio centrų“, – tinklalapiui Krepšinis.lt dėstė B. Biyombo.

Kol vidurio puolėjai iš Lietuvos vieną po kito NBA lygoje renka dvigubus dublius, gana sėkmingą sezoną turi ir B. Biyombo. Už sugebėjimus gynyboje labiausiai vertinamas aukštaūgis žaidžia rezultatyviausiai karjeroje (vid. 7,6 taško per mačą) bei atkovoja po 5,9 atšokusio kamuolio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)