Olimpinio atrankos turnyro A grupėje Lietuvos rinktinė varžysis su Pietų Korėja ir Venesuela. Kitoje grupėje kovos Lenkija, Slovėnija ir Angola. Beveik neabejojama, kad finale susitiks šeimininkai lietuviai ir 2017 metų Europos čempionai slovėnai, o toks susitikimas, anot W. Hernangomezo bus itin įdomus.

„Tai būtų nuostabus finalas, fantastiškos rungtynės, ypač jeigu žaisti galės visi geriausi abiejų rinktinių krepšininkai. Turiu draugų abejose pusėse – Mindaugas Kuzminskas, Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas, Luka Dončičius...“, – tinklalapiui Krepšinis.lt sakė Ispanijos nacionalinės komandos centras.

2015-2016 metais su L. Dončičiumi Madrido „Real“, o 2016-2017 metais su M. Kuzminsku Niujorko „Knicks“ marškinėlius vilkėjęs W. Hernangomezas nuo 2018 metų gina Šarlotės „Hornets“ garbę. 25-erių ispanas su savo klubu šią savaitę svečiuojasi Paryžiuje, kur penktadienį žais prieš Milvokio „Bucks“.

Savo medalių kolekcijoje ne tik pasaulio čempionato auksą, bet ir olimpinę bronzą bei Europos čempionato auksą ir bronzą jau turintis vidurio puolėjas 2020 metų olimpinėse žaidynėse išvysti nori Slovėnijos rinktinę, kurią laiko viena favoričių ir laimėti medalius.

Willy (kairėje) ir Juancho Hernangomezai

„Labai norėčiau, kad Slovėnija, Luka Dončičius ir Goranas Dragičius žaistų Tokijuje. Jei turės pajėgiausią savo sudėtį, slovėnai ten bus vieni favoritų. Juk matote, ką išdarinėja Luka...“, – sakė ispanas, kelialapius į olimpines žaidynes prognozuojantis būtent Slovėnijai, o taip pat – Serbijai, Graikijai ir Kroatijai.

Galima prisiminti, kad prieš keletą dienų sugrįžti į Slovėnijos rinktinę G. Dragičių savo interneto puslapyje tiesiogiai ragino FIBA organizacija. Apie savo karjeros rinktinėje pabaigą slovėnų įžaidėjas paskelbė iš karto po triumfo 2017-ųjų Europos pirmenybėse, kur jis pats buvo išrinktas naudingiausiu turnyro žaidėju (MVP).

Šį sezoną NBA pirmenybėse W. Hernangomezas per rungtynes vidutiniškai pelno po 4,6 taško ir sugriebia po 2,8 atšokusio kamuolio. Pasaulio čempionate Kinijoje vidurio puolėjas per mačą vidutiniškai rinko po 7 taškus bei po 3,9 atkovoto kamuolio.

W. Hernangomezo bičiulis L. Dončičius šį sezoną yra vienas rezultatyviausių ir naudingiausių NBA žaidėjų. 20-metis per rungtynes vidutiniškai meta po 29,1 taško, atkovoja po 9,7 atšokusio kamuolio bei atlieka po 9 rezultatyvius perdavimus. Jo ekipa Dalaso „Mavericks“ anksčiau patikino, kad nesudarys savo žvaigždei kliūčių vasarą ginti rinktinės garbę.

Kiekviename iš keturių olimpinių atrankos turnyrų varžysis po 6 rinktines, padalintas į dvi A ir B grupes. Tuomet iš A ir B grupių į pusfinalį pateks po dvi rinktines. Vėliau pusfinalių nugalėtojos susigrums finale, kur ir spręsis olimpinio bilieto likimas. Į Japoniją keliaus tik kiekvieno turnyro laimėtojai.

Taigi, tam, kad žengtų į pusfinalį, grupėje teoriškai gali užtekti ir vienos pergalės, nes iš tolesnės kovos bus eliminuota tik trečia grupės komanda. Vėliau – pusfinalyje ir finale – klysti jau nebebus galima. Skaičiuojant paprastai, šiuo metu Dariaus Maskoliūno rinktinę nuo olimpinio kelialapio skiria trys arba keturios pergalės.

Olimpiniai atrankos turnyrai vyks vasarą birželio 23-28 dienomis.

Atrankos turnyras Kaune (Lietuva)

A grupė: Lietuva, Korėja, Venesuela

B grupė: Lenkija, Slovėnija, Angola

Atrankos turnyras Belgrade (Serbija)

A grupė: Dominikos Respublika, Naujoji Zelandija, Serbija

B grupė: Puerto Rikas, Italija, Senegalas

Atrankos turnyras Splite (Kroatija)

A grupė: Vokietija, Rusija, Meksika

B grupė: Tunisas, Kroatija, Brazilija

Atrankos turnyras Viktorijoje (Kanada)

A grupė: Graikija, Kinija, Kanada

B grupė: Urugvajus, Čekija, Turkija

Kelialapius į olimpines vyrų krepšinio varžybas jau yra užsitikrinusios Ispanija, Argentina, Prancūzija, Australija, Nigerija, Iranas ir turnyro šeimininkė Japonija.

Pačios Tokijo olimpinės žaidynės vyks 2020-ųjų liepos 25 – rugpjūčio 9 dienomis.

Savo ruožtu pirmas rungtynes treniruojama Dariaus Maskoliūno Lietuvos rinktinė sužais greičiau nei po mėnesio. Vasario 21-ąją Belgijos mieste Monse mūsiškiai žais 2021-ųjų Europos čempionato atrankos mačą su šeimininkų nacionaline ekipa. Trenerio paskelbtą išplėstinį rinktinės kandidatų sąrašą galite rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (186)