NBA krepšinis į Prancūziją grįžta po dešimtmečio pertraukos – 2010-aisiais Paryžiuje įvyko ikisezoninis susitikimas tarp Niujorko „Knicks“ ir Minesotos „Timberwolves“. Šįkart, didesnės svarbos akistatoje, bet toje pačioje „AccorHotels“ arenoje paryžiečius džiugins Šarlotės „Hornets“ ir Milvokio „Bucks“.

Naujovėms atviras NBA komisaras Adamas Silveris apie sprendimą perkelti rungtynes iš Londono į Paryžių paskelbė prieš metus, o toks pasirinkimas yra gana dėsningas – pastaraisiais metais Prancūzijoje yra nuperkama daugiau lygos atributikos ir televizijos prenumeratų nei bet kurioje kitoje Europos šalyje.

Pirmoji antradienį į Paryžių atskrido „Bucks“ ekipa. „Hornets“ lėktuvas Prancūzijos sostinėje nusileido tik vėlų antradienio vakarą, tačiau pastaroji komanda jau trečiadienio rytą fotografavosi prie Eifelio bokšto, o tuomet atvyko į treniruotę „Marcel-Cerdan“ arenoje, kur savo namų mačus žaidžia Boriso Diaw valdoma „Metropolitans 92“ ekipa.


„Šaunu, kad galime kartu patirti tokią kelionę. Daugelis mūsų niekada nebuvo išvykę už JAV ribų, o dabar atvykstame į treniruotę po apsilankymo prie Eifelio bokšto. Tai prisiminimai, kurie išliks visam gyvenimui“, – žurnalistams Paryžiuje sakė vienas „Hornets“ lyderių Devonte Grahamas.

Ypatingai rungtynėms Paryžiuje džiaugiasi vienintelis penktadienį ant parketo išbėgsiantis vietinis Nicolas Batumas.

„Tai reikšmingas momentas mano karjeroje. Žaisti NBA rungtynes savo šalyje bus tikrai ypatinga. Tai labai svarbus įvykis Prancūzijai ir aš didžiuojuosi galėdamas būti šio istorinio įvykio dalimi“, – kalbėjo Šarlotės ekipos puolėjas.


Jei praėjusį sezoną Europoje varžėsi Rytų konferencijos autsaideriai Niujorko „Knicks“ ir Vašingtono „Wizards“, kurie į Londoną atvyko be būrio traumuotų žvaigždžių, šiemet NBA atsigriebia – naują lapą istorijoje verčia geriausia šiuo metu lygos komanda su geriausiu lygos žaidėju priešakyje.

„Bucks“ šiuo metu savo sąskaitoje turi 39 pergales ir vos 6 pralaimėjimus. Tai yra net penkiais laimėjimais daugiau ir trimis pralaimėjimais mažiau už antrą šiuo metu geriausią NBA ekipą Los Andželo „Lakers“.

Milvokio klubą į priekį vedantis Giannis Antetokounmpo praėjusį sezoną atsiėmė savo pirmąjį NBA sezono MVP apdovanojimą, o apsukų jis nemažina ir šiemet – 25-erių graikas yra naudingiausias ir antras rezultatyviausias lygos žaidėjas. Per rungtynes jis renka po 29,9 taško, 12,8 atkovoto kamuolio ir 5,7 rezultatyvaus perdavimo.


Būtent „Bucks“ superžvaigždė tapo istorinių NBA rungtynių Prancūzijoje veidu, padėjusiu išreklamuoti bei išparduoti bilietus, kurių kainos prasidėjo nuo 200 eurų. Atvykęs į Paryžių, G. Antetokounmpo čia turi aplankyti daugybę renginių, o vienas tokių – Paryžiaus „Saint Germain“ futbolo klubo sutikimas.

Kol MVP spardė kamuolį futbolo stadione, prakaitą krepšinio aikštelėje lieję „Hornets“ krepšininkai beveik visi be išimčių žurnalistų buvo prašomi paaiškinti, ką reiškia žaisti prieš vadinamąjį „Greek Freak“ bei kaip jį sustabdyti.

„Giannis yra neįtikėtinas, visi tai žinome. Kaip pasiruošti prieš jį žaisti? (juokiasi) Nežinau, reikės jį nuvarginti. Giannis daro viską, turėsime žaisti prieš jį kietai ir pasistengti, kad jis pramestų metimų. Neabejoju, kad bus labai sunku, nes būdamas Europoje jis tikrai norės sukurti šou“, – sakė Terry Rozier.


„Kaip sustabdyti Giannį? Tai klausimas, į kurį atsakymo niekas neranda jau antrus metus. Jis unikalus, o dabar jis dar ir pagerino savo taiklumą. Jei taip ir toliau, jis taps nesustabdoma mašina. Manau, jog MVP titulą jis atsiims antrus metus iš eilės“, – kalbėjo N. Batumas.

„Jo neįmanoma sustabdyti. Neįmanoma, žmogau. To nepadarysime ir mes. Reikia tiesiog pasistengti, kad jis neturėtų lengvų metimų, tačiau tai lengviau pasakyti nei padaryti. Esame jauna komanda, todėl neretai klystame, o norėdami nugalėti „Bucks“, klaidų privalėsime išvengti“, – teigė Malikas Monkas.

Šalia G. Antetokounmpo Rytų konferencijos lyderių gretose žaidžia ir tokios žvaigždės kaip Khrisas Middletonas, Ericas Bledsoe, Brookas Lopezas ir kiti. 12-ąją vietą Rytuose su 15 pergalių ir 30 pralaimėjimų užimantys „Hornets“ tokia patyrusių žaidėjų gausa pasigirti negali.


Be to, vasarą paleidusios ilgametį lyderį Kemba Walkerį į „Celtics“, „širšės“ neturi ir nė vieno žvaigždės statusą turinčio krepšininko. Vis dėlto tai nereiškia, jog Šarlotės komanda Prancūzijai yra neįdomi – klubo veidą gelbėja jo savininkas Michaelas Jordanas, kuris pats taip pat atvyksta į Paryžių.

Planuojama, jog penktadienį prieš pat rungtynes legendinis NBA krepšininkas kartu su lygos komisaru A. Silveriu dalyvaus išskirtinėje spaudos konferencijoje. Pastebima, kad M. Jordanas neeilinį savo komandos vizitą Prancūzijoje apsukriai išnaudoja verslo tikslais.


Šešiskart NBA čempiono prekės ženklas „Air Jordan“ Prancūzijoje yra itin mylimas, todėl su „Nike“ bendradarbiaujantis „Hornets“ savininkas netrukus turėtų pristatyti naują „Paris“ drabužių ir avalynės liniją. Prie to svariai prisideda PSG klubas, kuriam „Air Jordan“ gamina išskirtinį futbolo marškinėlių dizainą.

Su ypatinga bei Prancūzijos vėliava papuošta „Air Jordan“ apranga į Paryžių atvyko ir Šarlotės klubo atstovai. „Hornets“ yra vienintelė NBA ekipa, ant kurios marškinėlių puikuojasi „Air Jordan“ logotipas, o beveik visi komandos krepšininkai dėvi „Air Jordan“ arba „Nike“ avalynę.

Išimtys yra tik T. Rozier, kuris turi sutartį su „Puma“, ir Willy Hernangomezas, turintis įsipareigojimų „Adidas“ kompanijai.


Žinant, kokią įtaką Šarlotės komandai turi jos savininkas, nenuostabu, jog beveik visi „Hornets“ krepšininkai Prancūzijoje turėjo pasisakyti ne tik apie G. Antetokounmpo, bet ir apie M. Jordaną.

„Žaisti Michaelo komandoje yra labai šaunu. Labai džiaugiausi, kai vasarą jis paskambino ir pasakė, kad nori matyti mane savo klube. Visada žavėjausi juo, jis yra geriausias krepšininkas istorijoje, todėl esu palaimintas turėdamas galimybę iš MJ pasimokyti bei pasisemti žinių. Tai yra ypatinga“, – dėstė T. Rozier.

„Net kai pralaimime, MJ krepšininkams visada atsiunčia žinutes bei paragina nenuleisti galvų ir toliau kovoti. Kai susitinkame akis į akį, jis visuomet duoda mums patarimų bei motyvacijos. Nuostabu pasikalbėti su juo apie krepšinį. Jis yra geriausias“, – pridūrė M. Monkas.

Rungtynės tarp „Hornets“ ir „Bucks“ Paryžiuje įvyks penktadienį 22 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)