Nuo pirmųjų susitikimo minučių besivejančiųjų vaidmenyje atsidūrę svečiai antro kėlinuko viduryje atsiliko nuo varžovų 17 taškų skirtumu. Nors sėkminga atkarpa leido „Pacers“ sumažinti savo deficitą iki vienženklio, prieš ilgąją pertrauką komandas skyrė 12 taškų.

Antroje rungtynių dalyje „Jazz“ tik dar labiau padidino savo atotrūkį ir šventė net septynioliktą pergalę per pastarąsias devyniolika rungtynių. Įspūdingą sportinę formą demonstruojantys Jutos krepšininkai Vakarų konferencijos turnyro lentelėje pavijo Denverio „Nuggets“ bei Los Andželo „Clippers“ ir su minėtais klubais šiuo metu dalijasi antra – ketvirta vietomis.

Šeimininkus į pergalę vedė 25 taškus pelnęs Donovanas Mitchellas bei 20 taškų ir 14 atkovotų kamuolių surinkęs Rudy Gobertas. Pirmąsias rungtynes Jutoje prieš savo buvusią komandą žaidęs kroatas Bojanas Bogdanovičius pridėjo 16 taškų.

Solidų pasirodymą surengė ir vos trečias rungtynes nuo gruodžio pradžios sužaidęs „Jazz“ klubo naujokas Mike'as Conley. Praėjusiame sezone kartu su Jonu Valančiūnu Memfio „Grizzlies“ atstovavęs įžaidėjas į savo gimtojo miesto Indianapolio komandos krepšį per 18 sužaistų minučių sumetė 14 taškų.

Susitikimo išvakarėse Denveryje triumfavę „Pacers“ neprilygo varžovams energijos atžvilgiu. Nuovargis atsispindėjo ir pirmąjį lietuvišką trigubą dublį praėjusią naktį surinkusio Domanto Sabonio žaidime – visus savo pelnytus taškus aukštaūgis surinko iki ilgosios pertraukos, o antroje rungtynių pusėje nepataikė nė vieno iš 5 mestų dvitaškių.

Viso 28 minutes aikštėje praleidęs Domas per jas surinko 10 taškų (5/11 dvit., 0/1 trit.), 8 atkovotus kamuolius, 2 rezultatyvius perdavimus bei 4 klaidas. 10 ar mažiau taškų jaunasis Sabas surinko jau trečią kartą per pastarąsias penkerias rungtynes – iki šios atkarpos aukštaūgis tokį žemą rezultatyvumą buvo pademonstravęs vos kartą per 36 šiame sezone sužaistus susitikimus.

Indianos ekipos energijos stoką puikiai iliustravo ir komandinė statistika. Kovą dėl atšokusių kamuolių varžovams „Pacers“ pralaimėjo net 30:53, o nuo baudų metimo linijos svečiai per visas rungtynes surinko vos 3 taškus (3/7).

Jutos klubas pastaruoju metu tiesiog dominuoja savoje arenoje žaidžiamose rungtynėse. Savų žiūrovų palaikomi „Jazz“ jau penktose rungtynėse iš eilės šventė pergalę ne mažesniu nei 15 taškų skirtumu.

Indianapolio krepšininkams tai buvo skaudžiausias šių metų pirmenybių pralaimėjimas bei pirmas susitikimas šiame sezone, kuriame jiems nė karto nepavyko persverti rezultato savo naudai.

„Jazz“: Donovanas Mitchellas 25, Rudy Gobertas 20 (8/11 dvit., 4/4 baud.), Bojanas Bogdanovičius 16, Georgesas Niangas 15, Mike'as Conley 14 taškų.

„Pacers“: Mylesas Turneris (6 per. kam.) ir Aaronas Holiday po 12, Jeremy Lambas 11, Domantas Sabonis 10 taškų.

Išvyką į Vakarų konferencijos ekipų tvirtoves „Pacers“ pratęs naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį. Indianos krepšininkų laukia vizitas Finikse bei akistata su vietos „Suns“ klubu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)