Didžiąją dalį pirmojo ketvirčio atsilikę svečiai antro kėlinuko pradžioje atsiliko 8 taškų skirtumu, tačiau situaciją kardinaliai pakeitė kiek anksčiau nei įprasta nuo atsarginių žaidėjų suolelio pakeltas Sabonis.

Varžovų gynybą trypte trypęs lietuvis per tris aikštėje praleistas minutes spėjo pelnyti net 10 taškų. Sužaidus beveik pusantro kėlinuko Domas buvo pataikęs 9 iš 11, o likusi „Pacers“ komanda – vos 5 iš 19 metimų iš žaidimo.

Neišsprendžiamu galvosūkiu Minesotos klubo gynybai tapęs aukštaūgis pelnė net 14 pirmųjų Indianos komandos taškų antrame ketvirtyje, tačiau jo dominavimą pristabdė puolime gauta trečioji asmeninė pražanga.

Visgi vyriausiasis „Pacers“ treneris Nate'as McMillanas nusprendė pasinaudoti galimybe pareikalauti peržiūrėti epizodo pakartojimą, po kurio rezultatyviausias svečių komandos žaidėjas buvo „išteisintas“ ir pratęsė savo įspūdingą seriją.

Per 14 pirmoje rungtynių pusėje sužaistų minučių Domantas viso surinko net 25 taškus (11/13 dvit., 3/3 baud.), 7 atkovotus kamuolius bei po vieną rezultatyvų perdavimą ir bloką. Puolime antrąjį kėlinuką kone idealiai sužaidusiam lietuviui tai buvo rezultatyviausia rungtynių pusė jo NBA karjeroje.

Po ilgosios pertraukos dažniau galimybes komandos draugams nei sau pačiam kūręs Sabas viso per 36 minutes surinko 29 taškus (13/17 dvit., 3/3 baud.), 13 atkovotų kamuolių, 6 rezultatyvius perdavimus ir po vieną bloką bei perimtą kamuolį.

Šio sezono rezultatyvumo rekordą pakartojusiam Domui iki rezultatyviausio karjeros pasirodymo pritrūko vos vieno taško. Dukart NBA lygoje po 30 taškų surinkęs lietuvis pastarąjį kartą tą padarė 2018-ų spalio 31-ą vykusiose rungtynėse su Niujorko „Knicks“ klubu.

Rezultatyvumo naštą ketvirtame kėlinuke iš Sabonio perėmė po 10 taškų surinkę Dougas McDermottas ir Malcolmas Brogdonas. Vos antrąsias rungtynes po sugrįžimo po traumos žaidęs „Pacers“ įžaidėjas antrąsyk iš eilės pasiekė 20 pelnytų taškų ribą.

Indianos komanda pirmą kartą šiame sezone iškovojo trečią paeiliui išvykoje pasiektą pergalę. Prieš triumfą Mineapolyje „Pacers“ varžovų arenose sugebėjo parklupdyti Čikagos „Bulls“ ir Šarlotės „Hornets“ ekipas.

Arenos šeimininkai jau penkioliktose rungtynėse iš eilės vertėsi be rezultatyviausio savo krepšininko Karl-Anthony Townso. Per šiuos penkiolika susitikimų „Timberwolves“ pavyko iškovoti tik 5 pergales.

„Timberwolves“: Jarrettas Culveris 17, Keita Batesas-Diopas ir Gorgui Diengas (11 atk. kam.) po 15, Robertas Covingtonas 14, Andrew Wigginsas 10 taškų.

„Pacers“: Domantas Sabonis 29, Malcolmas Brogdonas 21, Dougas McDermottas 14, T. J. Warrenas 12 taškų.

Indianos ir Minesotos klubų keliai dar sykį susikirs jau už poros dienų. „Pacers“ varžovus iš Mineapolio namuose egzaminuos naktį iš penktadienio į šeštadienį, 2 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)