Svečių komanda revanšavosi šeimininkams už lapkričio 5-ą Šarlotės „Spectrum Center“ arenoje po pratęsimo patirtą pralaimėjimą 120:122. Tiesa, nesėkme pasibaigusioje dvikovoje Indianapolio komandai nepadėjo abu pagrindiniai priekinės linijos krepšininkai – Sabonis ir Mylesas Turneris.

Šį kartą be pagrindinio įžaidėjo Malcolmo Brogdono besivertusius Indianos krepšininkus į pergalę vedė antroje rungtynių pusėje visu gražumu atsiskleidęs Sabo ir rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidusio krašto puolėjo T. J. Warreno duetas.

Pirmuosius nesavanaudiško susižaidimo ženklus krepšininkai parodė jau pirmame kėlinuke. Po „Hornets“ klaidos sukurtos greitos atakos metu Warrenas priėmė Aarono Holiday perdavimą ir patikėjo kamuolį įsibėgėjusiam Domantui, užbaigusiam išpuolį gražiu ir galingu dėjimu iš viršaus.

Nepaisant efektingos pradžios, svečiams sunkiai sekėsi atitrūkti nuo neblogą gynybą pademonstravusių šeimininkų. Antrame ketvirtyje „Pacers“ pataikė tik 6 iš 20 iš žaidimo atliktų metimų, o į ilgąją pertrauką dviejų taškų persvarą išsinešė Šarlotės ekipa.

Vaizdas aikštėje radikaliai pasikeitė jau pačioje antrosios rungtynių pusės pradžioje. Vos 6 taškus iki ilgosios pertraukos surinkęs Warrenas į varžovų krepšį jau pirmąsias tris minutes sumetė 9, o per visą kėlinuką – 13 taškų.

Šią vasarą iš Finikso „Suns“ į Indianapolį persikėlusio krašto puolėjo taškų liūties šaukliu tapo komandos draugui gerose situacijose perdavimus atlikdavęs bei efektyvias užtvaras statęs Sabonis, kartą ir pats pasinaudojęs vieno iš komandos draugų sumanumu.

Netikslų Holiday bandymą pakabinti kamuolį virš krepšio gražiu rezultatyviu perdavimu Domui pavertė vidurio puolėjas Turneris, sukūręs vieną gražiausių rungtynių epizodų, o Sabonio taškai pratęsė rungtynių lūžį lėmusį „Pacers“ spurtą iki 10:2.

Per pirmąsias devynias trečio kėlinuko minutes pavyzdiniu kamuolio judėjimu paremtas „Pacers“ puolimas leido svečiams ketvirčio rezultatu triuškinti varžovus 28:12, o pagrindiniais šios atkarpos katalizatoriais tapo net 19 iš 21 pirmųjų Indianos komandos kėlinuko taškų pelnę Warrenas ir Sabas.

Pakilias Indianapolio komandos sirgalių nuotaikas trumpam aptemdė nemenką nerimą sukėlęs epizodas. Saboniui šokus blokuoti Terry Rozier metimo iš po krepšio „Hornets“ gynėjas krito ant parketo ir įsirėžė į kairiąją lietuvio blauzdą. Nukentėjęs lietuvis kurį laiką sėdėjo ant parketo susiėmęs už čiurnos, tuomet buvo pakeistas, o po kelių minučių – ir palydėtas į komandos rūbinę.

Visgi rūbinėje Sabas neužsibuvo, o grįžęs į aikštę padėjo Warrenui pasiekti naują asmeninį sezono rekordą atlikdamas staigų ir tikslų perdavimą komandos draugo dėjimui. Viso 36 taškus surinkęs krašto puolėjas net 30 iš jų pelnė antroje susitikimo pusėje.

Viso 38 minutes aikštėje praleidęs Domas per jas surinko jau 30-ą šio sezono dvigubą dublį: 18 taškų (7/10 dvit., 0/1 trit., 4/6 baud.), 12 atkovotų kamuolių, 7 rezultatyvūs perdavimai, 2 perimti kamuoliai, blokas ir dvi klaidos.

Negana to, šiose rungtynėse 23-ejų metų aukštaūgis pasiekė ir dvi reikšmingas karjeros žymas. To paties susitikimo metu Sabonis peržengė 3,000 NBA lygoje pelnytų taškų ir 2,000 atkovotų kamuolių ribą. Iki šios nakties dvikovos Domui iki šių suminių rodiklių trūko atitinkamai 13 taškų ir 6 kamuolių.

Šį pasiekimą jaunasis Sabas užfiksavo ketvirtajame savo karjeros sezone. Per pirmuosius keturis savo karjeros sezonus šią ribą NBA lygoje iki šiol perkopti sugebėjo tik du lietuviai – Jonas Valančiūnas (3,201 taškas ir 2,326 atkovoti kamuoliai) ir Domo tėtis Arvydas (3,759 taškai ir 2,257 atkovoti kamuoliai).

Iškovota pergalė leido „Pacers“ nutraukti ketverių paeiliui išvykose pralaimėtų rungtynių seriją bei įveikti Šarlotės klubą jų pačių tvirtovėje bos antrą kartą per pastaruosius aštuonis vizitus Šiaurės Karolinos valstijoje.

„Hornets“: Terry Rozier 28 (3/10 trit., 9/9 baud.), Devonte' Grahamas 22 (5 atk. kam., 6 rez. perd.), Milesas Bridgesas 18, Cody Zelleris 14 taškų.


„Pacers“: T. J. Warrenas 36 (15/22 dvit., 6/6 baud.), Domantas Sabonis 18, Mylesas Turneris 15 (9 atk. kam., 3 blk.), Jeremy Lambas 11 taškų (10 atk.kam.).

Artimiausias rungtynes Indianapolio klubas naktį iš antradienio į trečiadienį namuose žais su trečią vietą Rytų konferencijoje šiuo metu užimančiu Majamio „Heat“ (26-10) klubu. Erico Spoelstros auklėtiniai namuose kol kas yra laimėję net 17 iš 18 žaistų susitikimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)