Sužaidus kiek mažiau nei pusantros minutės I. Thomasas varžovų buvo užspaustas į aikštės kampą, o išsivadavęs iš Damiano Lillardo ir Carmelo Anthony gniaužtų jis ranka stumtelėjo teisėją Maratą Kogutą, kuris tuomet atsitrenkė į žiūrovus.

Įžaidėjui už tokį poelgį buvo skirtos dvi techninės pražangos, o teisėjų sprendimas nepasikeitė ir atlikus vaizdo peržiūrą.

„Krepšininkas kontaktavo su teisėju. Tai buvo tyčinis stumtelėjimas“, – konstatavo NBA teisėjų vadovas Markas Ayotte'as.

„Wizards“ strategas Scottas Brooksas turėjo kitokią nuomonę: „Krepšininkai kovojo dėl kamuolio, o Isaiah prarado pusiausvyrą. Bet galbūt teisėjas viską matė geriau.“

Pats I. Thomasas taip pat nesutiko, jog veiksmas buvo tyčinis: „Net nepastebėjau, jog kontaktavau su teisėju. Tiesiog kritau į užribį, bet jie viską matė kitaip.“

Paskutinį kartą taip anksti iš aikštės žaidėjas NBA lygoje buvo išvytas 2002 metais, kai taip pat antrąją rungtynių minutę diskvalifikacijos sulaukė Jutos „Jazz“ centras Gregas Ostertagas.

I. Thomasas šį sezoną jau buvo sulaukęs 2 rungtynių diskvalifikacijos už rungtynių metu įvykusį apsižodžiavimą su Filadelfijos „76ers“ sirgaliais.

30-metis atletas šį sezoną NBA pirmenybėse per susitikimą vidutiniškai pelno po 13 taškų, atkovoja po 1,6 kamuolio bei atlieka po 4,4 rezultatyvaus perdavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)