77-erių metų D. Sternui gruodžio viduryje buvo atlikta skubi operacija po to, kai kraujas išsiliejo į smegenis. Vis dėlto gydytojams jo gyvybės išgelbėti nepavyko.

D. Sternas NBA dirbo beveik penkis dešimtmečius, 30 metų ėjo komisaro pareigas.

2014-aisiais D. Sternui nusprendus pasitraukti į užtarnautą poilsį, postą perėmė jo mokinys Adamas Silveris. Tai pačiais metais D. Sternas kartu su Šarūnu Marčiulioniu buvo įtraukti į Jameso Naismitho krepšinio Šlovės muziejų.

Vadovaujant D. Sternui NBA papildė aštuoni klubai, tačiau dar labiau pabrėžiamos jo pastangos skatinant lygos globalią plėtrą.

Apžvalgininkų nuomone, rengdamas reguliaraus sezono rungtynes už Šiaurės Amerikos ribų ir sudaręs sąlygas geriausiems planetos krepšininkams po pertraukos vėl pasirodyti olimpinėse žaidynėse, D. Sternas įtvirtino NBA kaip pasaulinį prekės ženklą.

Komercinę lygos sėkmę liudija faktas, kad 1984 metais, kai D. Sternas tapo komisaru, NBA klubo „algų kepurė“ sudarė mažiau nei 4 mln. JAV dolerių. Per 30 metų ji pasiekė 64 milijonus, o dabar jau išaugo iki 109 milijonų.

Skaičiuojama, kad valdant D. Sternui NBA metinės pajamos iš televizijos transliacijų teisių pardavimo augo 40 kartų.

1997 m. D. Sternas įgyvendino dar vieną plėtros projektą, įkurdamas moterų NBA lygą (WNBA).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)