Galingai susitikimą pradėjęs Luka Dončičius vien per pirmą rungtynių pusę suvertė 23 taškus, o „Mavs“ vienu metu buvo atitrūkę 12 taškų persvara, tačiau šeimininkai netrukus atkuto ir panaikino deficitą.

Iki ketvirto kėlinio pabaigos likus žaisti mažiau nei 3 minutes ir vėl priekyje atsidūrė „Mavericks“ (99:92), bet per likusį laiką jie sėkmingai užbaigė tik vieną ataką, pralaimėjo atkarpą 2:14 ir išleido pergalę iš savo rankų.

Svečiams, kuriems akivaizdžiai trūko susižeidusių Kristapo Porzingio ir Timo Hardaway'aus, pristigo ir taiklumo: tikslą pasiekė tik 15 jų tolimų metimų iš 51-o bandymo (29 proc.).

Nors finišavo su 35 taškais (9/13 dvitaškiai, 3/16 tritaškiai, 8/12 baudos), 10 atkovotų kamuolių ir 7 rezultatyviais perdavimais, taiklumu iš distancijos nežibėjo ir L. Dončičius. Jis vienas prametė net 13 tritaškių ir iš viso surinko tik 40 proc. galimų taškų, nes pretendavo net į 86-is.

Luka ir apskritai visą sezoną neblizga atakuodamas iš toli: slovėnas realizuoja mažiau nei kas trečią savo tritaškį, nors jų išmeta vienas daugiausiai visoje lygoje – beveik po 10.

14 taškų pridėjo Maxi Kleberas (14 atk. kam.), 11 – Dwightas Powellas.

Septintą mačą iš pastarųjų aštuonių laimėjusių „Thunder“ vyrų puolimas buvo kur kas įvairiapusiškesnis: Danilo Gallinari ir Dennis Schroderis pelnė po 20, Shai Gilgeousas-Alexanderis 19 (10 atk. kam.), Chrisas Paulas 17, Nerlensas Noelis 12 (12 atk. kam.), Stevenas Adamsas 10 taškų (11 atk. kam.).

Po šio pralaimėjimo „Mavericks“ Vakarų konferencijoje dalinasi 5-6 vietą su identišką balansą turinčiu Jutos „Jazz“ kolektyvu. Tuo metu „Thunder“ ekipa žengia septinta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)