Be apsirgusio Valančiūno Memfio komandai taip pat negalėjo padėti įžaidėjas Ja Morantas, aukštaūgis Brandonas Clarke'as bei krašto puolėjas Kyle'as Andersonas. Praretėjusi ekipos rotacija suteikė daugiau laisvės jaunajam JV priekinės linijos partneriui Jarenui Jacksonui, stojusiam į akistatą su geriausią karjeros formą demonstruojančiu Saboniu.

Vos 20-ies metų aukštaūgis per pirmąsias tris minutes sustabdė tris Sabo bandymus pasižymėti baudos aikštelėje, o po kurio laiko neutralizavo ir pirmuosius 4 Indianos klubo taškus pelniusį Mylesą Turnerį.

Susidūręs su atletišku oponentu Domantas pirmame ketvirtyje viso pataikė tik 1 iš 6 mestų dvitaškių, o likus 7 sekundėms iki kėlinuko pabaigos užsidirbo antrąją asmeninę pražangą.

Užtikrintai startavę „Pacers“ į žaidybinę duobę krito antrojo ketvirčio pradžioje. Indianos klube savo karjerą pradėjusio Solomono Hillo vedami Memfio krepšininkai sugebėjo pelnyti dvylika taškų be atsako ir trumpam perimti iniciatyvą į savo rankas.

Svečių komandos žaidimą stabilizavo aikštėje vėl pasirodęs Sabonis, kurio priežiūrą traumų išretinti varžovai buvo priversti patikėti brazilui Bruno Caboclo. Prieš žemesnį oponentą du dvitaškius paeiliui realizavęs lietuvis įžiebė atsakomąjį „Pacers“ spurtą 11:0.

Po sunkaus pirmojo ketvirčio atsigavęs aukštaūgis ilgosios pertraukos metu į rūbinę iškeliavo su 10 taškų ir 8 atkovotais kamuoliais.

Antroje rungtynių pusėje įsibėgėjusio Jacksono vedami „Grizzlies“ ne kartą sumažino savo deficitą, tačiau Sabonio ir Malcolmo Brogdono diriguotos Indianos klubo atakos reguliariai grąžindavo iniciatyvą svečių komandai.

Gražiausią rungtynių epizodą Domas sukūrė ketvirtojo kėlinuko pradžioje. Po tobulai išpildyto derinio du-prieš-du lietuvis sulaukė tikslaus T. J. McConnello perdavimo ir itin galingai sugrūdo kamuolį į varžovų krepšį kaire ranka, padidindamas svečių persvarą iki 14 taškų.

Atokvėpio ant atsarginių žaidėjų suolo gavęs jaunasis Sabas į aikštę grįžo iki ketvirto kėlinuko pabaigos likus kiek daugiau nei dviem su puse minutės, tačiau vos pasirodęs ant parketo užsidirbo šeštąją pražangą ir baigė savo pasirodymą.

30 minučių aikštėje praleidęs Sabonis per jas surinko 18 taškų (9/17 dvit., 0/1 trit.), 14 atkovotų kamuolių, 8 rezultatyvius perdavimus ir 3 klaidas. Stulbinantį žaidimą demonstruojančiam aukštaūgiui tai buvo jau 13 dvigubas dublis per pastarąsias keturiolika sužaistų rungtynių, o 8 rezultatyvūs perdavimai tapo nauju Domanto sezono rekordu.

Per likusį susitikimo laiką „Pacers“ išsaugojo užtikrintą pranašumą ir šventė ketvirtą išvykoje iškovotą šio sezono pergalę per devynis varžovų arenose sužaistus susitikimus. Tuo pačiu, Indianos komanda pagerino savo rezultatą akistatose su Vakarų konferencijomis komandomis iki 4:1.

„Grizzlies“: Jarenas Jacksonas 31 (2/8 trit., 9/9 baud.), Solomonas Hillas 22 (4/6 trit.), Dillonas Brooksas 19, De'Anthony Meltonas 16 taškų (9 atk. kam.).

„Pacers“: Malcolmas Brogdonas 19 (6 atk. kam., 9 rez. perd.), Domantas Sabonis 18 (14 atk. kam., 8 rez. perd.), Mylesas Turneris 17, Jeremy Lambas ir Justinas Holiday po 15, T. J. Warrenas 14, Aaronas Holiday 11 taškų.

Po šių rungtynių Domanto laukia sugrįžimas į Oklahomą, kur Sabonis 2016-17 metų pirmenybėse sužaidė savo debiutinį sezoną vietos „Thunder“ klube. Indianopolio krepšininkai „Chesapeake Energy“ arenoje svečiuosis naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, 3 val. Lietuvos laiku.

Identišku metu Valančiūno atstovaujami Grizliai svečiuosis Čikagoje, kur jų lauks akistata su „Bulls“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)