Slovėnų krepšinio vunderkindas per 33 min. pelnė 27 taškus, atkovojo 9 kamuolius ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų. 21 iš 27 taškų jis „suvertė“ į „Lakers“ krepšį antroje dvikovos dalyje, o „Mavericks“ sugebėjo nutraukti įspūdingą 10 Los Andželo ekipos (17-3) pergalių seriją.

„Mavericks“ komandai tai jau septinta pergalė per 8 rungtynes. Prie tokios dvikovos baigties labiausiai prisidėjo svečių spurtas 28:5 antroje mačo dalyje.

„Tokia pergalė mums daug reiškia. Tai parodo, kad galime kovoti su stipriausiomis komandomis. Mums tik nevalia sustoti“, – kalbėjo L. Dončičius.

„Luka pataikė pora velniškų metimų, – sakė Dalaso komandos strategas Rickas Carlisle'as. – Ant vienos rankos pirštų galima suskaičiuoti vyrukus visame pasaulyje, kurie gali tokius metimus pataikyti. LeBronas Jamesas yra vienas iš jų. Tas tolimas metimas, viena koja atšokus atgal, yra labai sudėtingas, tačiau gražu žiūrėti, kaip L. Dončičius lengvai juos meta ir pataiko.“

L. Jamesas aikštės šeimininkams pelnė 25 taškus, atkovojo 9 kamuolius ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

„Tai tik vienos rungtynės. Tikrai ne sielvartausime dėl vieno pralaimėjimo. Žinome, kokia esame komanda. Žaidėme gerai, žinome, ką reikia daryti, kad žaistume dar geriau“, – kalbėjo 27 taškus pelnęs ir 10 kamuolių atkovojęs „Lakers“ vidurio puolėjas Anthony Davisas.

Lakers“: Anthony Davisas 27 (10 atk.k.), LeBronas Jamesas 25, Alexas Caruso 10.

Mavericks“: Luka Dončičius 27 (10 rez.p.), Delonas Wrightas 17, Kristapas Porzingis, Dwightas Powellas ir Justinas Jacksonas po 15.

Memfio „Grizzlies“ (6-13) komandai Minesotoje dėl ligos negalėjo padėti Jonas Valančiūnas ir talentingas naujokas Ja Morantas, tačiau svečiai 115:107 nugalėjo „Timberwolves“ (10-9) krepšininkus ir nutraukė 6 pralaimėjimų seriją.

„Tiesiog surinkau vaikinus prieš rungtynes ir paskelbiau paprastą žinutę. Pasakiau, kad suformuosiu gana juokingą penketą, tiesiog man reikia vaikinų, kurie būtų pasirengę kovoti. To mums labiausiai ir reikia. Didžiuojuosi jais“, – kalbėjo po pergalės „grizlių“ strategas Tayloras Jenkinsas.

Nugalėtojams Dillonas Brooksas pelnė 26 taškus, Graysonas Allenas pridėjo 13, Jae Crowderis – 12 (10 atk.k.), Bruno Caboclo – 12 (13 atk.k.). Minesotos ekipoje išsiskyrė
Karl-Anthony Townsas – 21 taškas.

Kiti NBA sekmadienio rungtynių rezultatai:

Toronto „Raptors“ – Jutos „Jazz“ 130:110.

Orlando „Magic“ – „Golden State Warriors“ 100:96.

Naujojo Orleano „Pelicans“ – Oklahomos „City Thunder“ 104:107.

Detroito „Pistons“ – San Antonijaus „Spurs“ 132:98.

Niujorko „Knicks“ – Bostono „Celtics“ 104:113.

Bruklino „Nets“ – Majamio „Heat“ 106:109.

Los Andželo „Clippers“ – Vašingtono „Wizards“ 150:125.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)