Prieš keletą dienų ESPN paskelbė NBA guru laikomo Adriano Wojnarowskio tinklalaidę, kurioje žurnalistas Timas MacMahonas kalbėjo apie L. Dončičiaus situaciją 2018-ųjų NBA naujokų biržoje.

Anot jo, tuomet antruoju numeriu L. Dončičių galėjo pašaukti Sakramento „Kings“ klubas, tačiau to nepadarė, nes klubo generalinis direktorius Vlade Divacas neva prastai sutaria su jaunojo slovėno tėvu, taip pat buvusiu profesionaliu krepšininku Saša Dončičiumi.

Tų metų naujokų biržoje „Kings“ antruoju numeriu pašaukė sunkųjį kraštą Marviną Bagley, o L. Dončičių trečiu numeriu pasikvietė Atlantos „Hawks“ klubas, vėliau išsiuntęs puolėją į „Mavericks“ (pirmuoju Finikso „Suns“ pasirinko Deandre Aytoną).

„Aš žinau, kad Divacas pažįsta Lukos tėvą ir manau, kad tai buvo esminis pasirinkimo momentas. Trumpiau tariant, jis nemėgsta Lukos tėvo ir galvojo, kad su sūnus bus panašus į jį. Tačiau tai ne tas atvejis ir tu prašovei pro šalį, Vlade“, – postringavo T. MacMahonas.

Netrukus į tokias kalbas sureagavo Sakramento klubo atstovai. Grantas Napearas, kuris yra ilgametis „Kings“ rungtynių komentatorius ir žmogus, atsakingas už klubo mačų transliacijas televizijoje, viešai užsipuolė T. MacMahoną ir apkaltino jį šmeižtu. „Tai yra neatsakinga ir žema. Aš pats buvau su Vlade tuo metu, kai išgirdęs šią „naujieną“ jam paskambino Lukos tėvas. Jie abu juokėsi ir stebėjosi, iš kur žiniasklaidos atstovų galvose gimsta tokios nesąmonės“, – dėstė jau 32-ejus metus NBA virtuvėje besisukanti amerikietis.

Luka Dončičius, Saša Dončičius

Slovėnijos žiniasklaidoje apie šią situaciją pasisakė ir pats 45-erių S. Dončičius, griežtai sukritikavęs JAV žiniasklaidos gigantą ESPN.

„Esu priblokštas žiniasklaidos profesionalumo stokos. Neišskiriant ir ESPN, o juk tai yra rimtas ir gerbiamas kanalas. Nesitikėjau, kad ESPN sau gali leisti tokius dalykus. Nepaprastai neatsakinga, kai žurnalistas tokiame svarbiame kanale kalba nejaučia ribų ir kalba kvailystes. Vlade man pats sakį, kad renkantis žaidėjus naujokų biržoje „Kings“ turėjo per daug žaidėjų į Lukos poziciją ir nusprendė komandą stiprinti kitu būdu“, – slovėnų SIOL.net portalui pasisakė L. Dončičiaus tėvas.

„M. Bagley mums reikalingesnis žmogus. Tai buvo greitas ir nesunkus sprendimas“, – apie savo žingsni pasirinkti ne L. Dončičių, o amerikietį, iš karto po naujokų biržos yra sakiusi pati Serbijos ir NBA krepšinio legenda D. Divacas.

Marvin Bagley

Praėjusį sezoną M. Bagley pelnė po 14,9 taško ir atkovojo po 7,6 kamuolio, tačiau šį sezoną dėl rankos traumos yra sužaidęs tik vienas rungtynes.

Savo ruožtu L. Dončičius praėjusį sezoną vidutiniškai pelnė po 21,2 taško, atkovojo po 7,8 kamuolio ir atliko po 6 rezultatyvius perdavimus, o šį sezoną slovėnas pradėjo tiesiog „kosmiškai“ – šiuo metu jo statistikos vidurkiai yra 30,6 taško, 10,1 atkovoto kamuolio ir 9,8 rezultatyvaus perdavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)