Nors prieš susitikimą buvo dvejojama, ar klubą susimušęs lietuvis galės žaisti, 23-ejų puolėjas pasirodė „Pacers“ starto penkete ir per 29 min. ant parketo surinko jau aštuntąjį dvigubą dublį iš eilės.

Puolime ne kartą efektingai savo oponentus Jarrettą Alleną ir DeAndre Jordaną klaidingų judesių serija „išmaudęs“ Domantas Sabonis pelnė 16 taškų (7/14 dvit., 0/2 trit., 2/2 baud.), atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir po lenta sugriebė 18 kamuolių.

18 atkovotų kamuolių – naujas lietuvio asmeninis rekordas NBA lygoje.

Paskutinį kartą tiek daug kamuolių „Pacers“ gretose dar 2015-aisiais buvo atkovojęs Davidas Westas.

Taip pat Domantas blokavo 2 metimus, 2 kartus suklydo ir 4 kartus prasižengė.

Be D. Sabonio, „Pacers“ gretose šį kartą buvo ir dar vienas rekordininkas, įsirašęs iš karto du geriausius karjeros pasiekimus. Tai – Aaronas Holiday, pelnęs 24 taškus ir atlikęs 13 rezultatyvių perdavimų.

„Pacers“ šį kartą vertėsi ne tik be reabilitaciją vis dar atliekančio Victoro Oladipo, bet ir be dviejų svarbių naujokų – Malcolmo Brogdono ir Jeremy Lambo.

Tuo metu „Nets“ antras rungtynes paeiliui dėl peties traumos negalėjo padėti Kyrie Irvingas. Be jo Bruklino ekipa sužaidė nerezultatyviausią mačą sezone.

Apskritai intrigos nebuvo daug – pirmasis kėlinys baigėsi lygiosiomis, tačiau antrąjį „Pacers“ laimėjo 24 taškų persvara ir nutolo nebepavejemai.

Svečių gretose dviženklį taškų skaičių pelnė 5 žaidėjai. Be jau minėtųjų, 20 taškų pridėjo Justinas Holiday, 19 – T. J. Warrenas, 12 – Nazas Mitrou-Longas.

Pralaimėjusiems 28 taškus surinko Spenceris Dinwiddie, 10 – Garethas Temple'as.

Po šio laimėjimo išvykoje „Pacers“ sugrįžta į Indianapolį, kur pradės ketverių rungtynių seriją namuose. Pirmaisiais varžovais šioje serijoje taps Orlando „Magic“.

D. Sabonis šį sezoną NBA lygoje vidutiniškai pelno po 18,8 taško, atkovoja po 13,4 kamuolio ir atlieka po 3,6 rezultatyvaus perdavimo.

„Pacers“ Rytų konferencijoje užima 6 vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)