23-ejų lietuvis pasirodė „Pacers“ starto penkete ir žaidė ilgiausiai iš visų rungtynių krepšininkų – 38 minutes. Per jas aukštaūgis surinko efektingą dvigubą dublį ir netgi priartėjo prie trigubo – 21 taškas (7/16 dvit., 0/2 trit., 3 /4 baud.), 16 atkovotų kamuolių ir 7 rezultatyvūs perdavimai. Taip pat Domantas 1 metimą blokavo, 1 kamuolį perėmė, 2 kartus suklydo ir 2 kartus prasižengė.

Dėl traumų „Pacers“ šį kartą vertėsi ne tik be dar pernai ilgam iš rikiuotės iškritusio Victoro Oladipo, bet ir be grupelės kitų svarbių žaidėjų – Myleso Turnerio, Jeremy Lambo ir Gogos Bitadzės.

Pirmoje mačo pusėje svečiai atsiliko, tačiau po pertraukos jiems pavyko perimti iniciatyvą, spurtavus 12:0 laimėti trečią kėlinį dviženkle persvara ir išlikti priekyje iki mačo pabaigos.

Dar po19 taškų prie pergalės pridėjo Malcomas Brogdonas (8 rez. perd.) ir T. J. Warrenas, 18 taškų – Dougo McDermotto sąskaitoje. 11 taškų pridėjo Aaronas Holiday.

„Visi aikštelėje pasirodę žaidėjai rungtyniavo puikiai – dalijosi kamuoliu, kietai gynėsi, buvo energingi. Kai tu žaidi taip, tu būsi sunkiai įveikiamas“, – net ir be dalies savo žaidėjų iškovota pergale džiaugėsi „Pacers“ strategas Nate'as McMillanas.

Tuo metu į „Pistons“ ekipai 22 taškus pelnė Evanas Fournier, 18 – Nikola Vučevičius (17 atk. kam.), 13 – Aaronas Gordonas, 12 – Terrence'as Rossas. Planuotas Blake'o Griffino sugrįžimas ant parketo neįvyko.

„Pirmoje pusėje varžovai pataikė praktiškai viską, – apie rezultatyviausią sezone „Pistons“ sužaistą pirmąją rungtynių dalį kalbėjo N. McMillanas. – Vis per pertrauką mes ėmė taikyti agresyvesnę gynybą, gindamiesi labiau atakavome kamuolį turintį žmogų ir tai pasiteisino. Pamatėme, kad per pirmus du kėlinius varžovai nemetė nė vienos baudos, todėl pasidarėme išvadas. Žaidėjai nepuolė prasižengti, bet tapo agresyvesni, ko aš ir norėjau.“

Apskritai per visas rungtynes „Magic“ metė tik 6 baudas (visas po pertraukos), Indianos ekipa tai darė vos 5 kartus. 4 iš šių baudų metė D. Sabonis.

Kitas rungtynes „Pacers“ žais naktį iš antradienio į trečiadienį namie su Oklahomos „Thunder“.

D. Sabonis šį sezoną vidutiniškai per rungtynes pelno po 19,9 taško, atkovoja po 12,6 atšokusio kamuolio ir atlieka po 3,7 rezultatyvaus perdavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)