Katastrofiškai gynęsi šeimininkai leido savo varžovams 100 taškų ribą perkopt dar trečiame kėlinyje, o iš viso į savo krepšį praleido net 138-is. Tai – jų šio sezono antirekordas.

Gynyboje nesisekė ir Jonui Valančiūnui, kurį „Mavs“ krepšininkai su Luka Dončičiumi priešakyje skriaudė žaidimu du prieš du. Tai parodo ir nuoga statistika: JV pagal pliuso/minuso rodiklį buvo prasčiausias aikštėje –net minus 24 taškai.

Nenuostabu, kad tiek mačo metu, tiek ir po jo lietuvio adresu internete skriejo kritika ir ironiški komentarai. Kai kurie žiūrovai siūlė Jonui, ginantis nuo du prieš du, atsitraukti tiek, kad atsidurtų už galinės linijos, užribyje, nes jis neva taip ar taip nespėja prie varžovų.

Griežtų pastabų tiek sau, tiek ir komandos draugams po prastų rungtynių turėjo ir pats JV, žurnalistams teigęs, kad būtina gerinti gynybą, nes yra praleidžiama per daug lengvų taškų.

Iš viso J. Valančiūnas per 23 min. pelnė 10 taškų (3/7 dvitaškiai, 0/4 tritaškiai, 4/4 baudos), sugriebė 3 atšokusius kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir blokavo 1 oponento metimą.

23 taškus įmetė Jarenas Jacksonas, 18 taškų – Jae Crowderis, 14 – Marko Guduričius, o naujokas Ja Morantas nežaidė.

„Mavs“ gretose ir vėl spindėjo slovėnas Luka Dončičius, kuris per tris kėlinius surinko 24 taškus (7/10 dvitaškiai, 2/6 tritaškiai, 4/5 baudos), 14 atkovotų kamuolių ir 8 rezultatyvius perdavimus.

20 taškų pridėjo Timas Hardaway'us, 17 – Justinas Jacksonas, 16 – Sethas Curry.

Po šios nesėkmės „Grizliai“ visoje NBA lygoje lenkia tik vieną ekipą – „Golden State Warriors“ (2/8).

Kitas rungtynes jie“ žais naktį iš pirmadienio į antradienį San Antonijuje su vietos „Spurs“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)