Nominalūs arenos šeimininkai „Clippers“ šioje dvikovoje vertėsi be vieno iš pagrindinių savo krepšininkų Paulo George'o. Vasarą iš Oklahomos „Thunder“ mainų būdu į Los Andželą persikėlęs puolėjas į aikštę turėtų grįžti lapkričio mėnesį.

„Lakers“ komandai pirmosiose sezono rungtynėse padėti negalėjo krašto puolėjas Kyle'as Kuzma ir įžaidėjas Rajonas Rondo. Pastarąjį krepšininką kamuoja blauzdos raumens skausmai, o jaunasis Kuzma vis dar sveiksta po pasiruošimo FIBA pasaulio čempionato metu patirtos traumos.

Susitikimą daug sėkmingiau pradėjo LeBrono Jameso ir Anthony Daviso vedami „Lakers“ krepšininkai, jau pirmajame ketvirtyje susikrovę 11 taškų persvarą. Varžovų gynybos pralaužti nesugebėję šeimininkai rungtynių eigą pakeitė antrame kėlinuke, kurį Doco Riverso auklėtiniai pradėjo pataikydami net 12 iš 13 pirmųjų metimų iš žaidimo.

Įsibėgėję „Clippers“ sėkmingą žaidimą pratęsė ir po ilgosios pertraukos – po dar vienos galingos atkarpos šeimininkai turėjo jau 14 taškų persvarą.

Didžiąją kėlinuko dalį dviženkliu skirtumu atsilikusius Franko Vogelio auklėtinius spurtui prikėlė Danny Greenas, pataikęs tris tolimus metimus iš eilės ir įžiebęs „Lakers“ spurtą 15:0, po kurio svečio persvėrė rezultatą savo naudai. Visgi prieš lemiamą ketvirtį švieslentėje degė lygus rezultatas – 85:85.

Ketvirtąjį kėlinuką septyniais be atsako pelnytais taškais pradėjo „Clippers“ krepšininkai, pratęsę itin slogų Jameso ir Daviso pasirodymą antroje rungtynių pusėje. Oponentų gynyboje dususios „Lakers“ superžvaigždės po ilgosios pertraukos realizavo tik 5 iš 18 metimų iš žaidimo, o ketvirtame ketvirtyje pasižymėjo vos 2 taškais.

Daug sėkmingiau debiutuoti naujojoje komandoje pavyko Toronto „Raptors“ klubui čempionų titulą pastarajame sezone atnešusiam Kawhi Leonardui. Tylusis „Clippers“ lyderis savo pirmosiose rungtynėse pelnė 30 taškų bei pridėjo 6 atkovotus kamuolius ir 5 rezultatyvius perdavimus.

Įspūdingą pasirodymą surengė nugalėtojų atsarginiai krepšininkai. JaMychalas Greenas, Montrezlas Harrellas, Maurice'as Harklessas ir Lou Williamsas kartu pelnė net 60 taškų, o nuo „Lakers“ suolo pakilę krepšininkai jų surinko vos 17.

„Clippers“: Kawhi Leonardas 30 (10/19 met., 9/10 baud.), Lou Williamsas 21 (5 atk. kam., 7 rez. perd.), Montrezlas Harrellas 17, JaMychalas Greenas 12, Maurice'as Harklessas 10 taškų.

„Lakers“: Danny Greenas 28 (7/9 trit.), Anthony Davisas 25 (8/21 met., 10 atk. kam., 5 rez. perd.), LeBronas Jamesas 18 taškų (7/19 met., 9 atk. kam., 8 rez. perd.).

Nugalėtojų komanda artimiausiose rungtynėse naktį iš ketvirtadienio į penktadienį išvykoje susitiks su „Golden State Warriors“ ekipa, o nesėkmę patyrę „Lakers“ pirmosios pergalės sieks naktį iš penktadienio į šeštadienį vyksiančioje dvikovoje su Jutos „Jazz“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)