Tai – pats finansiškai vertingiausias kontraktas ne tik Lietuvos krepšinio, bet ir viso šalies sporto istorijoje. Anot ESPN žurnalisto Adriano Wojnarowskio, sutartyje yra nurodytos premijos, pagal kurias D. Sabonio uždarbis per ketverius kontrakto metus gali išaugti ir iki 85 mln. dolerių.

Palyginimui, D. Sabonio tėvas Arvydas per savo karjerą NBA lygoje (1995-2005) uždirbo apie 48 mln. JAV dolerių.

Žydrūnas Ilgauskas per 15 metų NBA lygoje uždirbo per 125 mln. JAV dolerių, tačiau didžiausias jo sezono atlyginimas 2004-2005 m. siekė „tik“ 14,6 mln.

Pats D. Sabonis neslepia, kad Indianapolis yra būtent ta vieta, kur jis ir norėjo pratęsti savo profesionalo karjerą NBA lygoje.

„Aš esu labai patenkintas likdamas „Pacers“ klube – ten, kur ir norėjau likti. Dėkoju organizacijai, parodžiusiai pasitikėjimą manimi. Aš esu pasiruošęs būti dalimi artėjančio ir komandai puikaus sezono“, – „Pacers“ klubas cituoja D. Sabonį, iki šiol NBA lygoje vidutiniškai per rungtynes pelniusį po 10,4 taško, atkovojusį po 6,8 kamuolio.

Per paskutinius du sezonus Indianoje savo statistiką aukštaūgis pakėlė iki 12,9 taško ir 8,5 sugriebto kamuolio per rungtynes.

NBA lygoje lietuvis žais jau ketvirtus metus ir, kaip pastebi „Pacers“ krepšinio operacijų prezidentas Kevinas Pritchardas, krepšininkas nuolat tobulėja.

„Mums labai patinka tvirtumas, kurį Domantas suteikia komandai. Nekantraujame pamatyti jį žaidžiant ir šį sezoną atliekant dar svarbesnį vaidmenį, – pažymėjo jis.

„Per savo karjerą Domantas patobulėjo labai ryškiai. Labai nekantriai laukiame to, kas Domanto laukia ateityje ir kas apskritai laukia mūsų komandos“, – pridūrė k. Pritchardas.

Rekordine sutartimi su „Pacers“ viešai pasidžiaugė ir vyresnysis Domanto brolis Tautvydas Sabonis.

„Negalėčiau būti laimingesnis dėl savo brolio, nei esu dabar. Visas juodas ir sunkus darbas atsipirko“, – džiaugėsi „Žalgirio“ jaunimo komandoje besidarbuojantis T. Sabonis.


Primename, kad šią vasarą savo sutartį NBA lygoje atnaujino ir kitas Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas. Jis vasarą padėjo parašą ant naujos sutarties su Memfio „Grizzlies“, pagal kurią per trejus metus uždirbs 45 milijonus JAV dolerių.

J. Valančiūno pasirašyto kontrakto metinio užmokesčio vidurkis liko beveik nepakitęs nuo 2016-ais su Toronto „Raptors“ pasirašytoje sutartyje numatytos sumos. Tąsyk lietuvis su kanadiečiais susiderėjo dėl ketverių metų trukmės 64 milijonų sumos.

Pažymėtina, D. Sabonis iki naujosios sutarties, kuri įsigalios nuo 2020-ųjų, turi dar metus galiojantį naujoko kontraktą su Indianos klubu, pagal jį 2019-20 metų pirmenybėse Domui atiteks kiek didesnė nei 3,5 milijono JAV dolerių suma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)