Artėjantį sezoną Grizliai pasitinka gerokai pasikeitę – komandos vyriausiojo trenerio postą iš J. B. Bickerstaffo perėmė tokio pobūdžio pareigose NBA lygoje debiutuosiantis Tayloras Jenkinsas, o klubo sudėtis taip pat išgyveno ryškius pokyčius.

Apie stilistinę savo žaidimo evoliuciją prieš sezono pradžią prabilo ir šių metų vasarį į Memfį iš Toronto mainų būdu persikėlęs Valančiūnas. Kalbėdamas apie individualius tikslus, JV ir vėl pabrėžė efektyvaus atakavimo iš tolimos distancijos svarbą.

Mūsų tikslas – tapti geriausia priekine linija NBA lygoje.
Jonas Valančiūnas

„Privalau truputį prisitaikyti prie žaidimo – nesakau, kad dabar imsiu per rungtynes mesti po 30 tritaškių, nieko panašaus. Mano prioritetu lieka baudos aikštelė. Pagrindinis tikslas ir toliau yra kautis dėl atšokusių kamuolių ir likti baudos aikštelėje.

Bet tolimų metimų įtraukimas į savo žaidimą yra pranašumas. Kažkas palieka tave laisvą – trys taškai. Tai didelis privalumas komandai.“

Uteniškis taip pat teigiamai atsiliepė apie jaunąjį savo komandos draugą Jareną Jacksoną. 2018-ųjų metų naujokų biržoje ketvirtuoju šaukimu pakviestas sunkusis krašto puolėjas vasario mėnesį patyrė traumą, dėl kurios praleido likusią sezono dalį, o kartu su JV Jacksonas sužaidė vos dvejas rungtynes.

Nepaisant to, treniruočių proceso metu savo kolegą pažinęs lietuvis tiki jo šansais tapti pirmo ryškumo žvaigžde ir itin svarbiu ateities „Grizzlies“ krepšininku.

„Mes galime būti labai universalūs. Mūsų tikslas – tapti geriausia priekine linija NBA lygoje.“

Tolimų metimų įtraukimas į savo žaidimą yra pranašumas. Kažkas palieka tave laisvą – trys taškai. Tai didelis privalumas komandai.
Jonas Valančiūnas

JV išsakytiems argumentams pritarė ir naujasis Memfio klubo vyriausiasis treneris Tayloras Jenkinsas. Kartu su Mike'u Budenholzeriu Milvokio „Bucks“ puolimo sistemą pertvarkęs specialistas taip pat pabrėžė žaidėjų universalumo svarbą.

„Norėjome savo sudėtyje turėti krepšininkus, kuriems nesinorėtų klijuoti pozicinių etikečių. Aš neturiu įžaidėjų, atakuojančių gynėjų, lengvųjų kraštų, sunkiųjų kraštų ir vidurio puolėjų – mes juos matome kaip gynėjus, kraštus ir aukštaūgius.

Stengiamės aukštaūgiams suteikti galimybę gauti erdvės ir kurti žaidimą taip, kaip tą daro gynėjai. Tuo pačiu tikimės, jog mūsų gynėjai ir kraštai galės gintis prieš visų pozicijų krepšininkus, nuo tritaškio linijos iki krepšio. Siekiame būti įvairiapusiški“.

Praėjusiame sezone 33 pergales iškovojusi Memfio komanda naujokų biržos loterijoje išgyventos sėkmės dėka šių metų biržoje antruoju šaukimu pasirinko įžaidėją Ja Morantą. Nors dauguma JAV sporto apžvalgininkų prognozuoja „Grizzlies“ krepšininkams pralaimėjimų kupiną sezoną, internetinė svetainė fivethirtyeight.com spėjimu Grizliai 2019-20 metų pirmenybėse iškovos 36 pergales.

Reguliarųji sezoną Valančiūno atstovaujama komanda pradės spalio 23-ią Majamyje vyksiančiomis rungtynėmis su vietos „Heat“ klubu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)