Naujasis Jono Valančiūno treneris pareiškė, kad lėto tempo puolimo dienos Memfyje baigėsi – nuo šiol „grizliai“ žais itin greitai. Komandą palikus Marcui Gasoliui ir Mike'ui Conley, strategas didžiausias viltis deda į jaunuosius Ja Morantą bei Jareną Jacksoną.

„Žaisime greitai ir plačiai. Tikiuosi, kad per rungtynes pelnysime labai daug taškų. „Grizzlies“ žaidimo stilius keisis, jame bus gerokai daugiau energijos. Tikiuosi, kad tai suteiks ir daugiau emocijų sirgaliams. Tiesa, nesusikoncentruosime vien ties puolimu. Blokuoti metimai ir susikeitimai gynyboje yra tai, nuo ko užverda trenerių kraujas.

Gerai ir ginsimės, nes komandoje neturime savanaudžių. Visi žaidėjai prižiūrės vienas kito nugarą, o dienos pabaigoje dalinsis tą pačią duoną. Komandos žaidėjai jau dabar yra užmezgę artimus ryšius, jie kartu leidžia laisvalaikį. Tai yra labai svarbu mūsų sėkmei. Norime augti kartu ir tobulėti kiekvieną dieną“, - kalbėjo T. Jenkinsas.

Milvokio „Bucks“ ir Atlantos „Hawks“ komandose Mike'o Budenholzerio asistentu iki šiol dirbęs 35-erių specialistas „Grizzlies“ vyriausiojo trenerio pareigas perėmė iš J.B. Bickerstaffo.

J. Valančiūnas vasarą su Memfio ekipa pasirašė naują trejų metų 45 mln. JAV dolerių vertės sutartį.

Praėjusio sezono viduryje persikėlęs į „Grizzlies“ iš Toronto „Raptors“, vidurio puolėjas naujoje komandoje sužaidė 19 rungtynių, per kurias fiksavo 19,9 taško ir 10,7 atkovoto kamuolio vidurkius.