Praėjusį sezoną Detroito „Pistons“ komandai atstovavęs įžaidėjas šią vasarą ne kartą pareiškė, jog nesvarstys galimybės grįžti į Europą ar persikelti į Kiniją – krepšininką domina tik galimybė pratęsti savo karjerą NBA lygoje.

Šią vasarą prie Ispanijos rinktinės neprisijungęs gynėjas aktyviai dirbo siekdamas palaikyti sportinę formą, o jo agentas stengėsi surasti veteranui naują karjeros stotelę. Calderonas tikėjosi, jog jo patirtis ir gebėjimas šaltakraujiškai vadovauti komandos žaidimui sudomins bent vieną NBA ekipą.

Rugpjūčio pradžioje Libane politinių pabėgėlių vaikus lankęs krepšininkas po šio vizito nusprendė nebetęsti savo individualių treniruočių. Ilgametis Ispanijos rinktinės narys NBA lygoje praleido pastaruosius keturiolika metų.

Sėkmingiausią savo sezoną už Atlanto Calderonas sužaidė 2008-09 metų pirmenybėse, kai per rungtynes vidutiniškai rinko po 12,8 taško ir 8,9 rezultatyvaus perdavimo. Negana to, šiame sezone ispanas pataikė net 151 iš 154 baudų metimų ir tapo taikliausiu tų metų NBA baudų metiku (98,1 proc.).

Nuo 2005-ų iki 2012-ų metų Toronto „Raptors“ ekipai atstovavęs krepšininkas iki šiol pirmauja Kanados klubo istorijoje pagal atliktų rezultatyvių perdavimų skaičių (3,770). Per savo NBA karjerą ispanas taip pat rungtyniavo „Pistons“, Dalaso „Mavericks“, Niujorko „Knicks“, Los Andželo „Lakers“, Atlantos „Hawks“ ir Klivlando „Cavaliers“ komandose.