Tarpsezonio metu su Maskvos CSKA sietas gynėjas prieš mėnesį buvo prabilęs apie savo nusivylimą NBA lygos klubais. Lino teigimu, komandos nusprendė ignoruoti jo talentą ir galimybes padėti aukščiausius tikslus sau keliančioms ekipoms. Šią poziciją krepšininkas išsakė itin emocionaliame interviu.

Devynis sezonus NBA lygoje praleidęs krepšininkas sėkmingiausiai pasirodė 2011-12 metų pirmenybėse, kurių metu atstovavo Niujorko „Knicks“ ekipai. Vidutiniškai po 14,6 taško ir 6,2 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes rinkęs gynėjas itin ryškiai blykstelėjo vasario mėnesį, kurio metu per 14 sužaistų susitikimų jam pavyko pasižymėti net 20,9 taško vidurkiu.

Ši sėkminga atkarpa už Atlanto buvo pakrikštyta „Linsanity“. Nors Lino žaidimas sužavėjo Niujorko krepšinio gerbėjus, po sezono įžaidėjas periskėlė į Hjustono „Rockets“ ekipą. Kai paaiškėjo vėliau, prie „Knicks“ sprendimo nepratęsti sutarties su Linu stipriai prisidėjo Carmelo Anthony, nenorėjęs dalintis žvaigždės statusu su 23-ejų metų Linu.

Per devynerius NBA praleistus metus naujasis Pekino „Ducks“ narys nė vienoje iš atstovautų komandų nesužaidė daugiau nei dviejų sezonų. Be „Knicks“ Linas taip pat atstovavo „Golden State Warriors“, „Rockets“, Los Andželo „Lakers“, Šarlotės „Hornets“, Bruklino „Nets“, Atlantos „Hawks“ ir Toronto „Raptors“ klubams.