Metais vėliau nei LeBronas Jamesas į NBA lygą atėjusio talento gyvenimas susiklostė priešingai, nei Karaliumi vadinamo krepšininko – Telfairas artimiausius trejus su puse metų praleis viename iš Niujorko valstijos kalėjimų.

Pastarąjį kartą pajėgiausioje pasaulio krepšinio lygoje prieš penkerius metus rungtyniavęs įžaidėjas buvo pripažintas kaltu dėl neteisėto disponavimo dideliu šaunamųjų ginklų kiekiu. Portlando „Trail Blazers“, Bostono „Celtics“, Minesotos „Timberwolves“, Los Andželo „Clippers“, Klivlando „Cavaliers“, Finikso „Suns“, Toronto „Raptors“ ir Oklahomos „Thunder“ atstovavęs krepšininkas savo automobilio bagažinėje turėjo tris užtaisytus revolverius, automatinį ginklą ir neperšaunamą liemenę.

Pats Telfairas aiškino, jog ginklus jis įsigijo legaliai ir turi jiems leidimus, tiesa, galiojančius tik Floridos valstijoje. Jo teigimu, jis pats nežinojo, kad ginklai yra mašinoje, o joje jie atsidūrė dėl kraustantis kilusio chaoso – buvęs krepšininkas šiuo metu skiriasi su žmona.

Negana to, žaidėjas siekė įrodyti, jog Niujorko valstijos pareigūnai jo automobilį apieškojo neturėdami dar reikalingų įgaliojimų, tačiau policijos atstovai teigė, jog incidento naktį nuo Telfairo automobilio sklido aštrus marichuanos kvapas.

Į problemas dėl disponavimo šaunamaisiais ginklais buvęs krepšininkas pakliuvo jau ne pirmą kartą. 2007-ais metais policijai sustabdžius greitį viršijusį jo automobilį mašinoje buvo rastas užtaisytas revolveris. Tąsyk Telfairas išsisuko su trejų metų lygtinu teistumu.

LeBrono konkurentu tapti turėjusį gynėją 2004-ųjų metų biržoje 13-uoju šaukimu pakvietė Portlando klubas. Tiesiai po vidurinės mokyklos į NBA atėjęs krepšininkas jau po dvejų metų buvo iškeistas į Bostoną, o dar po metų atsidūrė Minesotos ekipoje.

Aukščiausiu Telfairo rezultatyvumo vidurkiu tapo 9,8 taško per rungtynes rodiklis, kurį žaidėjas užfiksavo 2008-09 ir 2009-10 metų sezonuose, atitinkamai žaisdamas „Timberwolves“ ir „Cavaliers“ komandose.

Teismo salėje palūžęs buvęs krepšininkas prašė neatskirti jo nuo visuomenės bei teigė, jog šiuo metu galėtų dar šešetą metų pažaisti Kinijoje ir išlaikyti savo šeimą. Būtent CBA pirmenybėse prieš metus karjerą baigė Telfairo pusbrolis Stephonas Marbury.