„Karalius LeBronas“ neabejotinai yra vienas ryškiausių šio amžiaus NBA krepšininkų, tačiau vietos po saule greta jo nelieka beveik niekam.

Taip teigė D. Griffinas, pavadinęs trejus metus trukusį bendradarbiavimą su krepšinio superžvaigžde „apgailėtina patirtimi“.

45-erių amerikietis 2014-2017 metais dirbo „Cavaliers“, į kurį dramatiškai grįžo L. Jamesas.

Nors 2016-aisiais pastarasis atvedė komandą į titulą, o po metų „Cavs“ trečią kartą iš eilės galynėjosi su „Golden State Warriors“ finale, D. Griffinas tvirtino negalėjęs nė pagalvoti apie tolesnį darbą klube, kuriame žaidžia L. Jamesas.

„Tą pačią akimirką, kai laimėjome čempionų žiedus, aš žinojau, jog neiškęsiu ten ilgiau nei būtina. Jokie pasaulio pinigai nebūtų privertę manęs apsigalvoti.

Viskas, ką darėme Klivlande, buvo netvaru, neorganiška. Ir, atvirai kalbant, neteikė jokio pasitenkinimo. LeBronui visuomet atitenka visa šlovė ir nė dalelės kaltės. Žmonėms tai nėra malonu“, – pasakojo D. Griffinas.

Iki šiol buvo manyta, kad jį ir L. Jamesą sieja šilti santykiai, tad paskelbus naujausią interviu veikiai pasirodė pranešimų, jog NBA įžymybė ir jo aplinka buvo šokiruoti.

Tačiau D. Griffino žodžius patvirtino pats gyvenimas: 2018 metais L. Jamesui persikėlus į Los Andželo „Lakers“ pasirodė, jog „Cavaliers“ per ketverius žaidimo finaluose metus nepasiklojo jokio stabilesnio pamato po kojomis.

Ohajo valstijos komanda smuko į NBA turnyro lentelės dugną ir praėjusiame sezone Rytų konferencijoje užėmė priešpaskutinę 14-ą vietą (19 pergalių/63 pralaimėjimai). Visoje lygoje prastesnė buvo tik Niujorko „Knicks“ ekipa (17/65).

Laimės angelų mieste nerado ir L. Jamesas, su kuriuo „Lakers“ tenkinosi dešimta pozicija Vakaruose (37/45) bei nepateko į atkrintamąsias varžybas.

Savo ruožtu, D. Griffinas nuo praėjusio balandžio dirba Naujojo Orleano „Pelicans“, naujokų biržoje gavusio būsimą NBA žvaigždę Zioną Williamsoną, viceprezidentu.