„Raptors“ į NBA viršūnę praėjusį sezoną atvedęs K. Leonardas nusprendė savo karjerą tęsti „Clippers“ gretose, kur jam pavyks suvienyti jėgas su P. George'u, už kurį Kalifornijos ekipa nepagailėjo Danilo Gallinari, Shai Gilgeous-Alexanderio bei rekordinio kiekio naujokų biržos šaukimų.

Nors „Thunder“ už savo žvaigždę gavo du pajėgius krepšininkus, 2021, 2022, 2023, 2024, 2026 metų naujokų biržos pirmojo rato šaukimus bei galimybę apsikeisti su „Clippers“ šaukimais 2023 ir 2025 metų biržose, Oklahomos ekipos generalinis vadybininkas labiau norėjo atlikti mainus su „Raptors“.

Pasak ESPN žurnalisto Adriano Wojnarowski, „Thunder“ pasiūlė Toronto komandai abu savo lyderius – ne tik P. George'ą, bet ir Russellą Westbrooką. Mainais buvo paprašyta jaunojo „Raptors“ talento Pascalio Siakamo, būrio kitų žaidėjų ir naujokų biržos šaukimų.

Pranešama, jog K. Leonardas buvo linkęs žaisti su P. George'u bet kurioje komandoje, todėl tokie mainai ko gero būtų leidę „Raptors“ išsaugoti NBA finalo serijos MVP savo gretose.

Vis dėlto M. Ujiri praėjusį sezoną sužibėjusio P. Siakamo atiduoti nepanoro ir vos išgirdęs jo pavardę atmetė mainų pasiūlymą. „Raptors“ vadovas nusprendė, jog 25-erių kamerūnietis, praėjusį sezoną per mačą vidutiniškai rinkęs po 16,9 taško ir 6,9 atkovoto kamuolio, klubui yra reikalingesnis.