Bolas Bolas dar pernai buvo matomas tarp penkių geriausių NBA naujokų biržos žaidėjų, tačiau aukštaūgiui visas kortas sumaišė trauma.

Stresinį kairės kojos lūžį patyręs krepšininkas Oregono „Ducks“ ekipoje sužaidė vos 9 rungtynes.

Tiesa, jo statistiniai vidurkiai gana įspūdingi: vidutiniškai per 9 rungtynes pelnė 21 tašką, atkovojo 9,6 kamuolio ir blokavo 2,7 metimo. Oregono komandoje geresnių skaičių už vidurio puolėją statistikos grafoje daugiau niekas nepasiekė.

Geriausias rungtynes jis sužaidė dvikovoje su San Diego krepšininkais, kur prie pergalės prisidėjo 20 taškų (9 iš 14 metimo), pataikė 2 iš 3 tritaškių, sugriebė 9 kamuolius, blokavo metimą ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus per 33 minutes.


Buvusi UCLA žvaigždė ir komentatorius Donas MacLeanas taip apibūdino Bolą Bolą: „Jis skiriasi nuo kitų vidurio puolėjų dėl savo metimo. Žinote daug aukštaūgių, kurie nemeta iš toliau į krepšį.

Šį įgūdį jie šlifuoja jau atėję į lygą. O Bolas tai jau turi prieš į ją patekdamas. Tai yra neįprasta. Jis nepaprastai gerai valdo kamuolį būdamas tokio ūgio“.

„Noriu įrodyti, kad visi, kurie mane nuvertino, klydo“, – po NBA naujokų biržos ESPN kalbėjo pats Bolas Bolas.

Krepšininko tėvas 231 cm ūgio Manute buvo antras visų laikų aukščiausias žaidėjas NBA lygoje. 11 sezonų NBA žaidęs ir dažnai traumų persekiotas Manute mirė 2010 metais nuo inkstų nepakankamumo ir odos ligos.