Po penkerių metų pertraukos vėl NBA finalo serijos naudingiausiu krepšininku tapęs Kawhi Leonardas pateko į NBA istoriją: yra vienintelis žaidėjas, kuris šį titulą gavo atstovaudamas skirtingų konferencijų komandoms.

Apskritai jis tik trečiasis, kuris MVP žaidėju pripažintas atstovavęs dviem skirtingiems klubams. Tą padarė tik Abdul-Jabbaras ir LeBronas Jamesas.

Atkrintamosiose K. Leonardas pelnė 732 taškus, už jį daugiau pelnė tik Michaelis Jordanas (759) ir L. Jamesas (748).

„Tai yra tai, dėl ko aš žaidžiu krepšinį, tai yra mano darbas“, – po finalo kalbėjo K. Leonardas. „Aš manau, jis yra vienas geriausių tokio tipo NBA žaidėjų“, – teigė ilgametis „Raptors“ narys Kyle Lowry. „Jis tiesiog nesustabdomas. Žinote, šiemet stebint jo žaidimą tu tiesiog žaviesi juo – tiesiog neįtikėtina.

Vertinu jo darbą, kurį jis nuveikė. Jis ypač sunkiai dirbo šiose rungtynėse, jo kūnas yra ypač tvirtas. Jis mėgsta krepšinį, myli jį“, – po finalo apie komandos draugą kalbėjo NBA čempionu tapęs K. Lowry.

Pats K. Leonardas parodė, kad jis gali būti linksmas vyrukas, suprantantis humorą.

2019 metų NBA finalo MVP pasinėrė į šventinį šurmulį kartu su komanda, kai rūbinėje, užsidėję apsauginius akinius, laistė ir gėrė čempionų šampaną. „Raptors“ lyderis pademonstravo netgi šokio judesius.

Paprastai jis yra kitoks, K. Leonardas gali pasirodyti kaip žmogus, nemėgstantis bendrauti, netgi asocialus. Bet jis tiesiog yra tylus.

Jis retai apie kažką reiškia savo nuomonę, nekalba apie asmeninį gyvenimą. Jis beveik su niekuo nekalbėjo apie savo tėvo žūtį, kai Kawhi dar rungtyniavo studentų pirmenybėse.

Kai jo tėvas buvo nušautas, kitą dieną K. Leonardas rungtynėse pelnė 17 taškų. Galbūt tai yra geriausias įrodymas, kad jis sugeba atsiriboti nuo visko, kai žengia į aikštę.

„Kai tai atsitiko, daug apie tai galvojau, tačiau vėliau nustojau. Suvokiau, kad gyvenimas ir krepšinis yra du skirtingi dalykai. Stengiuosi mėgautis geriausiais momentais savo gyvenime žaisdamas šį žaidimą“, – kalbėjo jis.

Iškart po rungtynių tiesioginiame eteryje kalbintas K. Leonardas buvo paklaustas apie jo tolimesnes perspektyvas Toronto klube, tačiau naudingiausias NBA finalo serijos krepšininkas nuo tiesaus atsakymo išsisuko.

„Dabar aš tiesiog noriu pasimėgauti šiomis akimirkomis su komandos draugais ir treneriais, apie tai pagalvosiu kiek vėliau“, – kalbėjo K. Leonardas.

Finalo MVP rankose – šansas atsisakyti dar sezoną galiojančios 21,3 mln. JAV dolerių sutarties bei nuo birželio 30-osios tapti laisvuoju agentu. Tikėtina, jis ta galimybe pasinaudos.

Jo rankose tokiu atveju bus kelios opcijos – sudaryti naują maksimalios vertės penkerių metų 190 mln. JAV dolerių vertės kontraktą su „Raptors“, arba sudaryti sutartį su kita komanda, maksimaliai ketveriems metams, per kuriuos galėtų užsidirbti 140 mln. JAV dolerių. sumą.

Kitą sezoną atleto maksimalus atlyginimas siektų 33 mln. JAV dolerių, tad logiška, kodėl K. Leonardas turėtų atsisakyti garantuotų 21,3 mln. JAV dolerių kitam sezonui.